Husk felgene på bobilen!

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husk felgene på bobilen!

Ikke glem felgene dine. Med å gjøre en liten innsats, på riktig tidspunkt, sparer du deg for veldig mye bry og problemer ifølge Bilpleiekongen.

Du har helt sikkert sett det: Felger det formelig har grodd bremsestøv på, nesten som mose på en stein. Kanskje du til og med har opplevd det selv. Spesielt da bør du lese videre.

Husk felgene til bobilen, foto: Campingbil.net

Husk felgene til bobilen, foto: Campingbil.net

Det er jo lett å tenke som så: Aluminium ruster jo ikke. Eller: felgene blir jo møkkete igjen med det samme – hvorfor skal jeg bry meg med å vaske dem, da?

I så fall er du kanskje av den typen som lar være å støvsuge under senga og sofaen også. Der ser jo ingen, hvorfor i alle dager skal du bry deg med å legge deg ned på kne og kave for å ta livet av de velfødde hybelkaninene som ikke gjør annet enn døde fluer fortred?

Problemet er at noen slamrer med dører, eller noen åpner et vindu. Da dansere hybelkaninene frem fra gjemmestedet sitt, gjerne til eierens store forundring. «Hvor i alle dager kommer de fra, alle sammen», er det lett å tenke …

Felgrens

På samme måte er det med bremsestøvet på felgene dine. Når det begynner å nærme seg mosetykkelse, har du i praksis et lager av møkk, klar til å «hit the fan».

For kjører du litt ekstra fort en dag – kanskje du er så syndig å dra forbi en trailer og får litt hjelp av turbulensen rundt den også – så pepres hele bobilsiden din av jernholdig støv fra skiver og bremseklosser, som pelsen på felgene i bunn og grunn er.

Problemet er at slike metallpartikler gjerne brenner seg inn i lakken, ifølge Bjørn-Aage Bredal. Og lar du dem sitte der hele vinteren, godt badet i saltlake, så er det perfekte arnesteder for lakkrust.

Det minste du kan gjøre er å vaske felgene noenlunde regelmessig, gjerne med en god felgrens. Mitt beste tips er derimot å legge en eller annen forsegling på felgene før du setter dem på nå i høst. Merk deg: Før du setter dem på = minst arbeid!

Sprayforsegle felgene

Forutsetning: Felgene må være rene. Syndet du der i vår, så rykk tilbake til start, og finn fram felgrensen. Den beste nyheten? Med sprayforsegling bruker du kanskje bare fem minutter på å gjøre dette – på alle fire felgene.

Mitt nest beste tips er å rengjøre og forsegle også baksiden av felgene. Tønna samler mye bremsestøv, og bryr du deg bare om det som er mest synlig på selve eikene av felgen, har du et rikelig reservoar av møkk liggende på lur der bak.

Så sant du gjør dette før felgene kommer på bilen, går denne jobben raskt og lett som en lek: Spray baksidene først, snu hjulene og spray foran. Da er det bare å la dem ligge slik å tørke, uten å måtte tenke på renning eller avtørking (eventuell renning på baksida, det tåler vel de fleste …)

Med en god sprayforsegling blir felgene imponerende rene bare med regelmessig høytrykkspyling (skumvask), og spanderer du på deg også å vaske felgene når du går over bilen med berøring, er det ikke sikkert du trenger å bruke felgrens så ofte gjennom vinteren.

En sprayforsegling tåler godt skumvask og vanlig bilshampoo, men er ikke så glad i felgrensen. Kjører du så mye eller under slike forhold at du må ty til den allerede til jul, da vil jeg samtidig ha lagt på en ny runde sprayforsegling, sier Bredal.

Vil du ha enda bedre effekt enn sprayforsegling, kan du legge en god felgvoks. Den aller beste beskyttelsen, som også tåler både avfetting og felgrens, er keramisk felgforsegling. Men skal du ha den beste beskyttelsen, må du også være forberedt på at den tar mer enn fem minutter å legge …

Det aller viktigste er definitivt at du gjør noe!

Kilde: Bilpleiekongen

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.