Vårvask av bil og bobil

Vårvask av bil og bobil

Vinteren er i ferd med å slippe taket, og det er tid for vårvask av bil og bobil. Bobilen og bilen er utsatt for tøffe påkjenninger etter en lang vinter, ikke minst av veisaltingen.

Vårvask av bil og bobil

Vårvask av bil og bobil

– Det spiller egentlig ingen rolle om du vasker for hånd eller i maskin. Det viktigste er at du vasker bilen regelmessig, da får ikke skitten festet seg skikkelig og asfaltnupper tørker ikke inn i lakken, forklarer kategorisjef for bilpleie i Statoil Fuel & Retail Norge, Anders Hagen.

Biler som brukes jevnlig bør vaskes minst to ganger i måneden, og Hagen mener vårvasken uten tvil er den viktigste vasken i løpet av året.

– Bilen er særlig utsatt etter en lang vinter. Saltet fra vinterveiene angriper både lakken og understellet, og fører til at verdien og levetiden på bilen synker. Derfor er det viktig at vårvasken innebærer både høytrykksspyling, asfaltfjerning, underspyling og polering, sier Hagen.

Bileiere som ferdes på store veier der det saltes mye bør være ekstra nøye med å spyle bilen. Nordmenn vasker sjeldnere om vinteren, men på grunn av saltingen har bilen vel så stort behov for vask når det er vinter.

Hvis du velger å vaske bilen for hånd anbefaler imidlertid Hagen å gjøre det ved et selvvaskeanlegg.

– Selvvaskeanleggene er et område beregnet for vaskeaktivitet. Du får tilgang på all redskapen du trenger for å gjøre en grundig bilvask. Dessuten er anleggene konstruert med blant annet oljeutskillere i bakken som fanger opp eventuelle miljøgifter. Vasker man hjemme på gårdsplassen vil det som måtte finnes av kjemikalier i såpen renne ut i grunnen. Det kan være skadelig for miljøet, påpeker han.

Slik gjør du bilen klar for våren

  • Gjør bilen klar til våren ved å fjerne salt og asfaltrester som har festet seg på lakk og understell.
  • Vask vinduene innvendig og utvendig slik at du ser godt ved lav og skarp vårsol. Rene ruter og lykter er viktig for sikkerheten.
  • Vask bilen minst to ganger i måneden.
  • Dersom bilen er svært skitten utvendig, er det lurt å spraye bilen med avfettingsspray før bilvasken starter.
  • Bruk låsolje på alle låser og silikon på gummilister dersom det er risiko for minusgrader.
  • Polering av bilen gir ekstra beskyttelse for lakken.
Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.