Trygghet ved kjøp av bobil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Kjøp av brukt bobil: Tilleggsgaranti kan gi økonomisk trygghet

– Nest etter bolig er bil den største investeringen de fleste av oss gjør, sier Torbjørn Lind i Car Protect.

– Trygghet for investeringen er derfor veldig viktig, ikke minst i dag, da en elektronikkfeil eller en motorskade kan bli en alvorlig trussel for familiebudsjettet, fastslår han.

Om bilen må på verksted med motorskade eller alvorlig elektronisk feil kan regningen bli ubehagelig høy dersom man ikke har garanti som dekker slike tilfeller. (ill. foto)

Om bilen må på verksted med motorskade eller alvorlig elektronisk feil kan regningen bli ubehagelig høy dersom man ikke har garanti som dekker slike tilfeller. (ill. foto)

Siden 2004 har Car Protect – som i 2006 ble omdannet til AS – tilbudt en omfattende tilleggsgaranti til bilkjøpere på det norske markedet. Selskapets virksomhet er godkjent av Finanstilsynet.

Garantien – som bare selges via seriøse bilforhandlere – dekker de fleste plutselige feil på mekaniske og elektriske komponenter. I garantiperioden dekkes reparasjoner inntil bilens innkjøpspris.

Ved import av ny bil kan Car Protect tilby utvidet nybilgaranti via bilforhandlere der bilen kjøpes, som gir tilnærmet samme totalgaranti som gjeldende norsk nybilgaranti, i opptil 120 000 kilometer.

Ved kjøp av bruktbil kan det tegnes tilleggsgaranti for inntil to år. Garantien opphører når kjørelengden passerer 200 000 kilometer, og gjelder også for bobiler. For Caravans kan vi også tilby ny- og bruktgaranti.

– Ved driftsstans dekker garantien også leiebil i inntil tre døgn, og det er ingen begrensning i antall skader som dekkes i garantiperioden, forteller Torbjørn Lind, som legger til at Car Protect samarbeider om garantiordningen med et stort og anerkjent internasjonalt forsikringskonsern som er godkjent av Finanstilsynet i Norge.

Car Protects tilleggsgaranti gjelder i hele Europa unntatt Russland, og kan overføres til ny eier om bilen selges privat, eller ved innbytte hos samme forhandler som den ble kjøpt hos.

Kjøp av brukt bobil: Tilleggsgaranti kan gi økonomisk trygghet

Kjøp av brukt bobil: Tilleggsgaranti kan gi økonomisk trygghet

– Hvilke begrensninger finnes?

– Reparasjon skal godkjennes av oss før den gjennomføres, og i tilfeller der bilen har kjørt over 100 000 kilometer er det en egenandel på deler. Arbeidstid dekkes alltid fullt ut, understreker han.

– Jo mer komplisert og avansert teknologi som pakkes inn i bilene, jo mer øker også risikoen for at svært kostbare feil kan oppstå. Selv om produktkvaliteten gjennomgående er meget bra, får biler stadig problemer med motor, automatgirkasser og avansert elektronikk.

Vi har flere eksempler på feil på elektronikk som har kostet både fem- og sekssifret beløp å utbedre. Motorskader på tilsvarende kostnadsnivå er heller ikke på noen måte ukjent for oss.

Noe av bakteppet for de dyre reparasjonene er en kombinasjon av til dels svært høye timepriser på verksted – og meget dyre deler.

For en bileier som opplever feil eller skader av denne sorten utenfor garantidekning, kan det gå hardt ut over familiebudsjettet, fastslår Torbjørn Lind.

– Tilleggsgarantien gir bilkjøperen en økonomisk trygghet som er god å ha. Den dekker dessuten så og si alle komponenter og systemer i bilen, slutter han.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.