Renovering av Göta kanal

Renovering av Göta kanal, Göta kanal 2,0

Historisk renovering av Göta kanal begynner i disse tider. Dette er det mest omfattende arbeidet på kanalen siden kanalen ble bygget tidlig på 1800-tallet.

Renovering av Göta kanal, Göta kanal 2,0

Renovering av Göta kanal, Göta kanal 2,0

Prosjektet som er kalt Göta kanal 2,0 åpner et nytt kapittel i kanalens historie, hele kanalen skal renoveres og driften sikres for mange år framover. Prosjektet starter med to omfattende arbeider i Söderköping som er viktig for å holde kanalen åpen. Kostnaden av arbeidene er beregnet til ca 15 millioner.

De første to delprosjekter som nå begynner er et omfattende arbeid for å tette slusen i Söderköping og arbeid ved slusen i Mariehov vest for Söderköping.

Arbeidet på kanalen forventes å blir ferdig og klar for båttrafikk i mai.

Söderköpings sluse

Söderköpings sluse står på ustabil bakke og er ustabil. Slusen har tidligere, i 1840-årene, har blitt flyttet på grunn av grunnforholdene. Lekkasje rundt slusen er oppdaget, noe som resulterer i jorderosjon og slusen blir ustabil. Slusen blir nå sikret ved hjelp av store jetpelare i betong som er boret ned i bakken.

Mariehov sluse

I området rundt Soderkoping er problemer med deformasjon pga leire. Oppussingen vil nå bli gjort på Mariehov forhindrer uforutsett rase og sørger for at vannet kan renne bort fra kanalen uten å påvirke omkringliggende land.

Kilde: Husbilsemester.se

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.