Nordmenn på svenske campinger

Rekordmange nordmenn på svenske campinger!

Nordmenn elsker å campe i Sverige! Nesten to millioner netter tilbragte norske turister på svenske campingplasser i fjor.

Faktisk velger 68% av oss å overnatte på en campingplass når vi besøker nabolandet. I juli 2014 økte norske overnattinger på svenske campingplasser med over 4 prosent.

Nordmenn på svenske campinger

Nordmenn på svenske campinger

Nye tall fra SCB (Statistiska Centralbyrån) viser at svenske campingplasser er en sterk aktør innenfor landets turisme. I juni til august står de for 44 % av all kommersiell overnatting, med nesten 11 millioner gjestenetter i sommersesongen. Dette fører Sverige langt opp på listen over populære campingland, helt opp til en syvendeplass blant Europas største campingdestinasjoner.

– Vi er stolte over å tiltrekke oss så mange gjester til våre anlegg. De internasjonale gjestene velger i større grad å bo på en campingplass, og for dem er det den høye standarden, servicen og aktivitetstilbudet på anleggene som lokker mest, sier Lars Isacson, leder for SCR Svensk Camping.

Leie bobil i Sverige? Bobilutleie i Stockholm og Helsingborg

Populært med hus på hjul

De siste årene har det blitt stadig mer populært med campingbiler, og fra 2010 har antall gjestenetter med campingbil økt med hele 45% på svenske campingplasser. Faktisk velger nå nesten 9% en bobil. Men den gode, gamle campingvogna beholder likevel sin sterke posisjon som en favoritt blant campingturistene. Over 70% av gjestene kommer nemlig med «hytta» på hjul bak bilen, mens bare 5,4 prosent setter opp teltet på campingplassen.

Norsk økning

Av alle norske gjestenetter i Sverige i juli 2014, tilbragte vi 73% på en campingplass. Det tilsvarer over 950.000 overnattinger og en økning på 4,3% fra året før. Det mest populære området for camping er nordmennenes ferieparadis, svenskekysten i Vest-Sverige. I toppen finner vi også området rundt Kalmar i Småland, og Sveriges campingparadis og nest største øy – Øland.

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.