Velger Sverige i 2016

Vi velger Sverige i 2016.

Lav kronekurs og svakere norsk økonomi er spådd å gjøre innhugg i norske feriebudsjetter det kommende året. Kortere reiser som leverer maksimalt på kos og opplevelser vil dominere reisemønsteret til norske turister, viser VisitSwedens undersøkelse.

Velger Sverige i 2016

Velger Sverige i 2016

Arbeidsledigheten i Norge økte i fjorårets tre siste måneder, og landet ved årsslutt på nesten fem prosent. Urolig økonomi på verdensbasis begynner for alvor å gjøre seg gjeldende også her hjemme, og en konsekvens av dette er at det private forbruket er på vei ned. Likevel rammes ikke nordmenns reiselyst i den grad man skulle tro, men vi blir mer bevisste på at vi skal få maksimalt ut av reisene våre. VisitSweden tror mange kommer til å velge kortreist fremfor langreist i året som kommer, for å sikre nettopp at man får mest mulig ut av fridagene. Tall fra 2015 viser en økning i norske gjester på den andre siden av svenskegrensen, og VisitSweden spår gode tall også i 2016.

Annonse:Bruker fortsatt penger

Til tross for en svakere krone, legger nordmenn fortsatt igjen penger når de ferierer hos naboen. Faktisk er det bare amerikanerne som legger igjen mer kroner per hode når de ferierer i Sverige. De norske gjestene spanderer over 1500 kroner av feriebudsjettet per døgn inkludert overnatting.

– Vi tror at trenden med de kortreiste feriene kommer til å øke, fordi man rett og slett får mer for pengene. En tur til Sverige krever ikke dyre flybilletter og flere dagers reise, og tilbudet står ikke tilbake for reisemål som ligger lengre unna, sier Thomas Johansson, landssjef i VisitSweden i Norge.

Johansson tror også at bredden i det svenske ferietilbudet kommer til å lokke nordmennene over grensen også i 2016.

– Mat, kultur og muligheten til å oppleve mye på kort tid, vil nok friste i år også, og Sverige er klare til å ta imot enda flere ferieglade nordmenn, sier Thomas Johansson.

Spontane turer med bil

86 prosent av alle reiser fra Norge til Sverige blir foretatt med bil, og det er fortsatt camping som er den vanligste formen for overnatting. På grunn av dette, har norske Sverige-reiser et sterkere element av spontanitet ved seg.

– Nordmenn sitter klare, og reiser over grensen når for eksempel værmeldingen lover gode temperaturer. Derfor planlegges ikke feriereisene til nabolandet lang tid i forveien. Det trengs ikke heller, for tilbudet av aktiviteter, severdigheter og spennende steder er stort, og vi ser også at nordmenn får øynene opp for «nye» områder. Regionen Skaraborg, som blant annet kan by på Skandinavias største utendørs badepark Skara Sommarland, hadde 100 prosent økning i antall norske besøk sammenlignet med året før. Det er morsomt å se, sier Thomas Johansson.

Elsker kos og storbyferie

VisitSwedens analyse av norske reisevaner i Sverige, viser at så mange som 70 prosent av de norske gjestene først og fremst søker gode opplevelser knyttet til mat, shopping og kultur. Hvert år legger vi igjen over 16 milliarder kroner hos söta bror, og når landet kan vise til 21 skinnende stjerner i Guide Michelin fordelt på 18 restauranter i Göteborg, Stockholm og Malmö, frister det matinteresserte nordmenn.

– Det som utmerker seg hos de norske besøkende i Sverige, er lysten til å kose seg litt ekstra. Fine hoteller, god mat og drikke, shopping og litt luksusfølelse er det som lokker mest på Sverigeturen, sier Thomas Johansson.

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.