Førerkort: endringer fra 19. januar 2013

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Førerkort endringene fra 19. januar 2013

– Nye vektregler for tilhengere i klasse B og BE
– Et førerkort må fornyes hvert 15. år med nytt foto
– Alle eksisterende førerkort skal innen 2033 erstattes av et utseendemessig felles? førerkort for EU
– Heving av aldersgrense for legeundersøkelse fra dagens 70 år til 75 år
– Er du over 75 år, holder det ikke lenger med en separat legeattest, fordi også førerkortet må fornyes

Førerkort

 
Nye vektregler

Nye vektregler for tilhengere er også i ferd med å innføres:
Slik det er i dag er det sånn at med klasse B kan du kjøre bil med tilhenger med tillatt totalvekt på 3,5 tonn. I dagens klasse BE er det ingen begrensning på tillatt totalvekt på bil og henger. Men da må du ha fire timers kurs og en førerprøve. Ikke alle har dette i orden. Det er billigere å ha dette førerkortet i orden enn å betale forenklet forelegg, smiler Klaussen.
Fra 2013 blir det fortsatt B og BE, men opplæringen økes fra fire timer til sju timer og det blir begrensning på tillatt totalvekt på hengeren. Det kommer også en ny klasse som heter B, kode 96. Opplæringen blir lik klasse BE, men du trenger ikke førerprøve. Totalvekten er her 4.25 tonn.
Eldre førerkort
Eldre førerkort skal utfases innen 2033 og erstattes med dagens type (plastkort i kredittkortstørrelse). I Norge innebærer det at ca 100.000 grønne papirførerkort og ca 500.000 laminerte rosa papirførerkort skal erstattes med nye førerkort. Direktivet inneholder også tiltak for å sikre at vurderingen av den praktiske førerprøven blir mest mulig ensartet i hele Europa.
Bedret helse
I dag må alle over 70 som kjent ha med seg godkjent helseattest i tillegg til førerkortet. Fra og med neste år trenger man ikke helseattest før etter fylte 75 siden folk flest holder seg sprekere lenger.
Annonse:

  1 kommentar til “Førerkort: endringer fra 19. januar 2013

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.