Bobilparkering Hardangervidda

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilparkering og overnatting på Hardangervidda

Hardangervidda er Europas største høgfjellsplatå og Skandinavias største nasjonalpark

Hele nasjonalparkruta går langs asfaltvei. Noen strekninger er svingete og smale, men byr på desto finere utsikt og naturopplevelser! Det er ingen bompenger eller bomveier på selve nasjonalparkruta, men tar du avstikkere på grusveier må du regne med å betale bomavgift kontant. Se alltid etter skilting for dette.

Bobilparkering Hardangervidda: Det er veldig mange steder man kan stoppe og overnatte med bobil på Hardangervidda. Fra små avkjørsler til store områder hvor flere bobiler kan stå sammen, det skal derfor ikke være vanskelig å finne et egnet stoppested. Hovedregelen er at du kan kjøre og parkere bobilen langs offentlig vei på samme måte som med vanlig bil. Du kan også kjøre og parkere langs privat vei i utmark, så lenge grunneieren ikke har forbudt ferdsel på veien.

Hardangervidda

Dersom det er lov å parkere bobilen, så vil det i utgangspunktet også være lov å overnatte i bilen, men vær oppmerksom på tidsbegrensninger på parkering og overnatting. Se etter skilting om dette. Du har rett til å parkere og overnatte med bobilen på rasteplasser, men det er vanligvis en tidsbegrensning på ett døgn på overnattinge

Vøringsfossen
Tømmeplasser for bobiler og campingvogner

Tømmesteder for bobil- og campingtoaletter er godt skiltet og finnes flere steder langs nasjonalparkruta. De fleste campingplasser har også tømmesteder. Det er ikke tillatt å tømme bobil- og campingtoaletter eller annet avfall i naturen. 

Campingplasser Hardangervidda : Det er flere fine campingplasser på og i nærheten av Hardangervidda for de som foretrekker det.

Sæbø camping

Garen camping

Bruheim Camping

Camping eidfjord

Hardanger Gjestehus

Kjærtveit camping

Vøringsfossen camping

Måbødalen camping

Sæbø Camping

Sandviken camping

Veimeldinger og vinterstengte veier

For vei- og trafikkmeldinger, se Trafikkmeldinger på Statens Vegvesen eller ring 175. Tlf. fra utlandet: +47 815 48 991. 

Kilde: Hardangervidda.com

Hardangerviddanatursenter

Visitnorway/Hardangervidda

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.