Bulker parkerte biler – og stikker av

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bulker parkerte biler – og stikker av

Nesten åtte av ti bilister som ble påkjørt mens bilen stod parkert, har opplevd at sjåføren som forårsaket skaden stakk av uten å si ifra.

Nordmenn stikker av fra p-bulkene, viser ny undersøkelse. Tilsvarende spørreundersøkelse ble gjort for åttte år siden, og det er ingen bedring å spore. (Foto: If)

Nordmenn stikker av fra p-bulkene, viser ny undersøkelse. Tilsvarende spørreundersøkelse ble gjort for åttte år siden, og det er ingen bedring å spore. (Foto: If)

Det viser en landsdekkende undersøkelse som YouGov har gjennomført for forsikringsselskapet If.

De uheldige sjåførene har stått igjen med lang maske og har selv måttet ta bonustapet på forsikringen sin. Nå fjerner If bonustap på denne type skader for å gjøre det enklere for kundene.

Ingen framgang

– Det føles veldig urettferdig å få bonustap etter at en annen bilist har bulket i bilen din og stukket av. Denne praksisen endrer vi på nå. I fremtiden får du ikke bonustap hos oss for skader som oppstår mens bilen står parkert og den ansvarlige er ukjent. Det er rett og slett mest rettferdig overfor kunden, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If.

Over halvparten (54 prosent) av dem som har opplevd å få en bilskade i et parkeringshus eller på en parkeringsplass, oppgir at den som sto bak skaden verken etterlot seg kontaktinformasjon eller tok kontakt senere. Ytterligere 25 prosent så ikke skaden før senere, men hørte aldri noe fra den andre bilisten, ifølge undersøkelsen.

– Det er nesten identiske resultater som i en tilsvarende undersøkelse for åtte år siden. Det er nedslående å se at vi ikke har blitt flinkere på dette feltet. Det burde vært normal folkeskikk å si fra når du bulker i andres bil, ikke bare stikke av, fortsetter Berge.

Forenklet bilbonus

Som det første forsikringsselskapet i Norge byttet If i fjor ut ut det mer enn 40 år gamle systemet for bilbonus. If lagde en helt ny løsning som er enklere å forstå, billigere å bruke og som oppleves mer rettferdig av selskapets kunder.

– Mange syntes det gamle systemet var knotete og vanskelig. Og sånn skal jo ikke forsikring være. Så vi forenklet det, helt enkelt, sier Jon Berge i If.

– Å fjerne bilbonustap for kunder som helt uskyldig blir påført en skade av noen som stikker av er et naturlig ledd i oppryddingen av bilforsikringen vår, mener Ifs informasjonsdirektør.

Ifølge Ifs undersøkelse er denne type bulkeskader i parkeringshus og parkeringsplasser vanligere enn det mange tror. Hele 46 prosent av de spurte hadde opplevd å få en slik skade.

– Bonustapet har gjort at mange har valgt ikke å bruke bilforsikringen på mindre skader. Slik er det ikke lenger. Langt flere av våre kunder bruker den nye bilforsikringen på småskader. De som har hatt en skade er dessuten mer fornøyde med at det har blitt billigere å ha et uhell. Det synes vi er bra, sier Berge.

Vil unngå bonustap

Ifølge den ferske undersøkelsen har hele én av fem av de spurte latt være å bruke bilforsikringen for å unngå bonustap.

– En tommelfingerregel med den gamle bilbonusordningen var at det ikke lønte seg å bruke forsikringen på skader under 20 000 kroner. Med vår nye bilforsikring er det maksimale bonustapet 10 prosent, mot 30 prosent tidligere. I dag er det mange parkeringsbulker som ikke vil gi deg bonustap i det hele tatt, forklarer Berge.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.