Campingbil.net

Bobil og sikkerhet – Innbrudd, tyveri og beskyttelse

tyvieri og sikkerhet i bobil

tyvieri og sikkerhet i bobil

Bobil og sikkerhet – Innbrudd, tyveri og beskyttelse.

Bobil er en stor og dyr investering for de fleste av oss, og bobiler er dessverre blitt ett attraktivt tyveri og innbruddsobjekt. Denne artikkelen tar for seg ulike tiltak man kan utføre for å beskytte seg bedre.

Bobil og sikkerhet – Innbrudd, tyveri og beskyttelse

Bobiler er ikke spesielt attraktive i seg selv for tyver og kjeltringer, de er ofte ute etter det verdifulle innholdet som teknisk utstyr, dupetitter og andre verdisaker som bobiler ofte inneholder, kanskje spesielt mye i norske bobiler. Derfor er det viktig å sikre at bobilen står parkert godt sikret på et sikkert sted.

Første bud er å kontrollere at alle vinduer er lukket og at alle dører er låst når du ikke er i bobilen. La aldri noen verdisaker ligge synlig når du ikke befinner deg i bobilen. Hvis det er mulig så skal ikke bobilen stå ubevoktet over lengre perioder.

Andre bud er å sørge for at bobilen inneholder sikkerhetsutstyr som alarmer, bevegelsessensorer, sporingssystem når den skal stå ubevoktet. Noen forsikringsselskap krever at slikt utstyr skal innstalleres og noen har anbefalinger på bobileiere hva de bør ha av sikkerhetsutstyr i bobilen.

Det er mye sikkerhetsutstyr man kan innstallere for hindre tyveri og innbrudd i bobiler, her nevner vi noen av de viktigste:

Når du først skal investere i noe av det utstyret vi har nevnt her bør du kjøpe kvalitet.

Til slutt må det nevnes at det er svært viktig å ha god forsikringsdekning på bobilen. Kontroller forsikringer før du reiser på bobiltur, sørg for at det er god dekning og at de er gyldige. Husk også reiseforsikring.

Annonse:
Exit mobile version