Kjøring i utlandet med norske førerkort

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Hvor kan du kjøre med ditt norske førerkort?

I Norge har vi fem forskjellige førerkortmodeller som er gyldige (små rosa i bankkortformat, to versjoner av stort rosa samt liten grønn bok).

Disse førerkortmodellene er også gyldige i alle EU-/EØS-land, men myndighetene anbefaler deg å bytte til EØS-modellen (bankkortformat) når du skal reise til utlandet, for å unngå misforståelser. Særlig anbefales det å bytte inn det grønne (liten grønn bok) som ikke har internasjonale klassebetegnelser.

Internasjonalt førerkort utenfor EU/EØS

Kjøring i utlandet med norske førerkort

Kjøring i utlandet med norske førerkort

Skal du kjøre bil i land utenfor EU-/EØS-område, godtar mange land EØS-modellen slik at du trenger ikke internasjonalt førerkort i tillegg. Men Statens vegvesen anbefaler at du tar kontakt med myndighetene i det aktuelle landet – eller landets ambassade i Norge – og forhører deg om hvilke regler som gjelder.

Internasjonalt førerkortet får du ved henvendelse til NAF (Norges Automobil Forbund), KNA (Kongelig Norsk Automobilklub) eller MA (Motorførerenes Avholdsforbund).

Øvingskjøring i utlandet

Reglene for øvingskjøring er forskjellig i alle land. Legg derfor ikke øvingskjøring i privat regi til utlandet. For å øvingskjøre i Sverige må ledsager ha gjennomgått en spesiell opplæring og registrert seg hos myndighetene. I Danmark er det forbudt å øvingskjøre privat.

Kilde: Statens Vegvesen

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.