Kart Over Bomstasjoner i Norge

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Kartoversikt Bomstasjoner i Norge 2020

Bomstasjoner i Norge – oversikt over takster og rabatter

Bruk av bompenger for å finansiere vegbygging har lang tradisjon i Norge. Betaling for bruk av vegnettet, og da særlig broer, oppsto for flere hundre år siden.

De fleste bomstasjonene i Norge i dag er automatiske. Man skal da ikke stoppe ved passering, men kjøre rett gjennom. Har man AutoPASS-avtale blir denne belastet ved passering. Uten AutoPASS-avtale blir faktura for passeringen tilsendt i posten i ettertid.

 bomstasjoner i Norge
Hvert bompengeanlegg i Norge har et bompengeselskap som skal stå for finansiering av vegprosjektet, har rett til bompengeinnkreving og administrerer denne innkrevingen. Bompengeselskapet inngår som oftes kontrakt med en driftsoperatr som står for den daglige driften og innkrevingen. De fleste bomstasjoner i Norge er nå automatiske. Du skal ikke stoppe ved passering, men kjøre rett igjennom.

Takstendring privatbiler over 3500 kg

Bobiler/campingbiler og enkelte andre større personbiler over 3500 kg vil få samme takster og rabatter som kjøretøy under 3500 kg. Omleggingen skal skje tidlig i 2016.
Statens vegvesen har fått i oppdrag fra Samferdselsdepartement å gjennomføre endringen. Det gjenstår imidlertid en del praktiske forberedelser før omleggingen kan skje. Vi kommer tilbake om kort tid med mer informasjon, se for øvrig brev fra Samferdselsdepartementet om saken. Endrede takstklasser i bompengeinnkrevingen

AutoPASS

AutoPASS er det norske systemet for elektronisk betaling av tjenester på veg. AutoPASS er den enkleste måten å betale bompenger på. Med en gyldig AutoPASS-avtale kan du kjøre uten stans i alle bomstasjoner skiltet AutoPASS. Passeringen trekkes fra et forskuddsbeløp betalt til bompengeselskapet. Det gis rabatt der man tegner avtale. For å få brikke, tegner du AutoPASS-avtale med et bompengeselskap. Se www.autopass.no for oversikt over alle selskapene.

PQ0pp82ezDwhL4nLQ5qzUQxPkmzSiZzzwEBuDNINXdBA

AutoPASS kan også brukes på Storebæltsbroen, Øresundsbroen og enkelte ferjestrekninger i Sverige/ Danmark/Østerrike (EasyGo). Dette er et samarbeid mellom Statens vegvesen, Øresundsbro Konsortiet, Sund & Bælt Holding AS og svenske Vägverket. De skandinaviske landene er de første i verden som har samordnet sine systemer for elektronisk betaling..

 

Betal på internett i etterkant

Har du passert en bomstasjon uten å betale, kan du betale for passeringen på internett i etterkant på bomstasjonens nettsider. Fristen varierer fra bomstasjon til bomstasjon. Mer informasjon finner du på www.autopass.no.

Kilde: .norvegfinans.com

EasyGo er et europæisk samarbejde mellem Danmark, Norge, Sverige og Østrig, som gør det muligt at bruge din OBE ved mere end 50 betalingsanlæg i Danmark, Sverige, Norge og Østrig samt ved mange færgeruter i Danmark og mellem Danmark/Sverige og Danmark/Tyskland.
Formålet med EasyGo er at gøre det muligt at bruge én OBE til betaling, når du kører gennem de betalingsanlæg du måtte møde på din vej gennem Nordeuropa og Østrig; hurtigt og nemt.
Her finder du alle betalingsanlæg og færgeruter ved at klikke på det aktuelle land. Når du ankommer til betalingsanlægget, følger du blot skiltene for OBE. Du slipper for at bruge lokal valuta eller kreditkort, du behøver blot være kunde hos én OBE udsteder. Du behøver blot sætte din OBE fast i forruden og så er du klar til at køre – det kan ikke være nemmere!

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.