Husbilssemester med barn

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbilssemester med barn

Punktering, arga barn och bensinstopp – här är svenskarnas största farhågor under bilsemestern.

Var fjärde svensk oroar sig nämligen för motor- eller bensinstopp och lika många för punktering. Värsta farhågorna ligger dock i att någon i resesällskapet blir sjuk. Detta framkommer i Stena Lines nya Bilsemesterrapporten 2016 som genomförts i fem europeiska länder.

Husbilssemester med barn

Husbilssemester med barn

Alla som någon gång varit på bilsemester vet vilka problem som oväntat kan dyka upp. Kissnödiga barn, långa köer och tom bensintank är några av de saker som kan uppstå och skapa oro i bilen. Hos svenskarna är punktering en av de största farhågorna, det uppger var fjärde svarande. Detsamma gäller även för tyskar, irländare och polacker. Mest avslappnade är britterna där bara 18 procent tycker punktering är ett hot mot semestern.

Det skiljer sig även en del länderna mellan när det kommer till oro för semesterbudgeten. Endast 14 procent av svenskarna och 12 procent av britterna och tyskarna oroar sig för detta, jämfört med 30 respektive 20 procent av polacker och irländare.

Annonse:

Bilsemester med barn kräver både tålamod och förberedelser. Nästan varannan britt, 43 procent, anger att deras barn tjatar om tristess och i Polen är siffran något högre, 51 procent. Tuffast har dock irländska föräldrar där 54 procent uppgett att barnen oftast tjatar om att de har tråkigt i bilen. Minst klagomål hörs från svenska barn följt av tyska, 17 respektive 26 procent.

– Det finns en viss oro hos resenärer över vad som kan uppstå under bilsemestern. Ett bra sätt att motarbeta oförutsägbara problem är givetvis att vara förberedd. Överväg att göra service av bilen innan avresa och se till att packa med ordentligt med underhållning till barnen så reducerar du oron rejält, säger Jari Virtanen, chef för Stena Lines reseverksamhet.

Stena Line tipsar: Smarta förberedelser inför resan:

  • Kontrollera bilen: däcken, lampor, olja etc.
  • Se till att ha mellanmål eller frukt tillgängligt att erbjuda barnen.
  • Stanna gärna till med korta mellanrum – ta en bensträckare och lite luft, påminn också barnen om toabesöket!
  • Se till att ha billaddare med USB-uttag så att ni enkelt kan ladda telefoner och läsplattor.
  • Lämna utrymme för det oväntade. Att en resa ska gå helt enligt plan är sällan fallet, gör det bästa av situationen!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.