Slutt på manuell billettering

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Snart slutt på manuell billettering!

Samferdselsdepartementet har sendt ut pressemelding om at ordningen med skiltgjenkjenning for bobilister og andre bilister vil bli permanent for alle landets ferjestrekninger. Forslaget er sendt på høring og vil mest sannsynlig bli godkjent.

Skiltgjenkjenning på ferjer

Skiltgjenkjenning på ferjer

Se pressemeldingen fra departementet her:

Gjennom koronapandemien har det vore mogleg å nytte skiltgjenkjenning eller AutoPASS-brikke for å kunne krevje inn betaling for ferjereiser i staden for manuell betaling. Dette har vore populært, og mange ønsker at det skal bli ei alternativ ordning på permanent basis. Da må vi endre lova, og forslaga til endringane er no sendt på høyring, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Det er Statens vegvesen som har sendt ut forslaga på høyring. Frå april 2020 fram til 1. juli 2022 er det ei mellombels lov som gjer det mogleg å betale for ferjebillettane utan å vere i kontakt med mannskapet. Å redusere spreiing av covid-19-viruset har vore årsaka.

– For å kunne innføre dette som ei permanent ordning, må vi få på plass gode og sikre løysingar for handsaminga av personopplysningar. Det er hovudformålet med forslaget til lovendringane, seier Nygård.

Etter at høyringa er avslutta 7. april, vil Statens vegvesen handsame innspela. Deretter vil dei sende over eit forslag til lovendring til Samferdselsdepartementet.

For meir informasjon, sjå høyringa på heimesidene til Statens vegvesen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.