Har du punktert?

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Har du punktert?

Har du punktert? Kun 3,2 prosent oppgir at de har punktert den siste måneden. Men over halvparten oppgir at de har punktert i en undersøkelse utført av Infact.

Har du punktert? Kun 3,2 prosent oppgir at de har punktert den siste måneden (foto Dekkmann)

Har du punktert? Kun 3,2 prosent oppgir at de har punktert den siste måneden (foto Dekkmann)

Har du punktert? Det er i en undersøkelse utført av Infact at kun 3,2 prosent oppgir at de har punktert den siste måneden. Men det er likevel ikke mer enn rundt halvparten som sier at de sjelden eller aldri punkterer.

– Vi punkterer definitivt mindre nå enn tidligere. Både dekkene og veiene blir bedre, men vi som jobber i Dekkmann vet samtidig at punkteringer er noe som oppleves daglig, sier Torleiv Dalen Haukenes, produktsjef hos Dekkmann.

I undersøkelsen som Infact har utført for Dekkmann svarer 37,1 prosent at de hadde byttet til reservehjul hvis de hadde punktert langs veien i dag, mens kun 14,7 prosent sier de ville ha benyttet seg av et tetningsmiddel.

– Jeg har en mistanke om at flere av de som svarer at de ville ha byttet til reservehjul faktisk ikke har reservehjul i bilen. Det er i dag bare rundt ti prosent av bilene som blir solgt som har reservehjul i bilen, men mange er faktisk ikke klar over at dette mangler. Og da må de ty til tetningsmiddel, sier Haukenes.

Over 45 prosent av de spurte sier imidlertid at de ville ha ringt etter veihjelp eller annen hjelp, og mange er nødt til det hvis skaden på dekket er så stor at den ikke kan repareres med et tetningssett.

– Ulempen med at så få biler i dag leveres med reservehjul er nettopp ved stor skade på dekket. Har du fått en stor flenge i dekket, så hjelper det ikke med tetningssett. Vi har møtt mange fortvilte bileiere som har fått erfare det.

Får nytt dekk gratis

En trøst hvis du har fått ødelagt dekket ditt er at det finnes garantiordninger som gjør at du får utbedret skaden eller får et nytt dekk helt gratis.

– Vi vet hvor kjedelig det er hvis et nytt dekk blir helt ødelagt. Derfor har vi innført en skadegaranti hos oss, som gjør at vi utbedrer skaden eller gir deg et helt nytt dekk gratis. Det gjelder i garantiperioden på to år etter at du har kjøpt et nytt dekk hos oss. For NAF-medlemmer er garantitiden hele tre år. Vi får faktisk ofte spørsmål om det virkelig stemmer at man får et nytt dekk hvis man har vært uheldig, men det er faktisk sant, forklarer Haukenes.

Skulle du som er privatkunde i løpet av garantitiden for eksempel punktere et dekk eller kjøre inn i en fortauskant, utbedrer Dekkmann skaden eller gir deg nytt dekk. Uten at det koster deg en krone. Garantien gjelder imidlertid ikke skade forårsaket av hærverk, for biler som benyttes til motorsport eller i næringsvirksomhet. Slitasje regnes ikke som skade, heller ikke hurtigslitasje som følge av defekter på kjøretøyet.

Kilde: Dekkmann

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.