Campingbil.net

Renovering av Göta kanal

Renovering av Göta kanal, Göta kanal 2,0

Renovering av Göta kanal, Göta kanal 2,0

Renovering av Göta kanal, Göta kanal 2,0

Historisk renovering av Göta kanal begynner i disse tider. Dette er det mest omfattende arbeidet på kanalen siden kanalen ble bygget tidlig på 1800-tallet.

Renovering av Göta kanal, Göta kanal 2,0

Prosjektet som er kalt Göta kanal 2,0 åpner et nytt kapittel i kanalens historie, hele kanalen skal renoveres og driften sikres for mange år framover. Prosjektet starter med to omfattende arbeider i Söderköping som er viktig for å holde kanalen åpen. Kostnaden av arbeidene er beregnet til ca 15 millioner.

De første to delprosjekter som nå begynner er et omfattende arbeid for å tette slusen i Söderköping og arbeid ved slusen i Mariehov vest for Söderköping.

Arbeidet på kanalen forventes å blir ferdig og klar for båttrafikk i mai.

Söderköpings sluse

Söderköpings sluse står på ustabil bakke og er ustabil. Slusen har tidligere, i 1840-årene, har blitt flyttet på grunn av grunnforholdene. Lekkasje rundt slusen er oppdaget, noe som resulterer i jorderosjon og slusen blir ustabil. Slusen blir nå sikret ved hjelp av store jetpelare i betong som er boret ned i bakken.

Mariehov sluse

I området rundt Soderkoping er problemer med deformasjon pga leire. Oppussingen vil nå bli gjort på Mariehov forhindrer uforutsett rase og sørger for at vannet kan renne bort fra kanalen uten å påvirke omkringliggende land.

Kilde: Husbilsemester.se

Annonse:
Exit mobile version