Campingbil.net

Bobilferie neste sommer

Bobilferie neste sommer

Bobilferie neste sommer

Bobilferie neste sommer

Mange skal reise på bobilferie neste sommer, noen skal på bobilferie til utlandet, mens andre skal kjøre bobil på ferie her i Norge.

Bobilferie er en fin måte å feriere på, med stor fleksibilitet i forhold til hvor og når man vil dra. Men det er en del ting du skal huske på.En vanlig feil er å pakke slik at bilen får et høyt tyngdepunkt, og å laste veldig tungt bak. Vekten bør være fordelt så lavt og jevnt. Regelen er at du plasserer de tyngste tingene innerst mot seteryggen i bagasjerommet, de lettere ytterst. Da kommer ikke tunge ting seilende ved oppbremsing. Lettere ting settes på gulvet.

Sikre løse gjenstander i bobilen

Husk å feste løse gjenstander. Nordmenn er blitt flinke til å feste seg selv med bilbelte, men tenker ikke så mye på at løse nettbrett eller fotoapparat i hyller og skap kan bli svært farlig ved kraftig nedbremsing eller sammenstøt,

Pakke- og festemuligheter får du i flere varianter, som bagasjenett, sammenleggbare bagasjeromsbokser, eller vesker og lommer som festes med borrelås bakpå baksiden av setet.

Hvis bobilen pakkes tungt, bør du fylle ekstra luft i dekkene for å opprettholde kjørestabiliteten. Tommelfingerregelen sier ti prosent mer, men mer nøyaktig angivelse står opplyst i bilens manual.

Av og til kan være fristende å fjerne reservehjulet fra bagasjerommet for å få mer plass til kofferter og annen oppakning. Men da skal du også huske på at punktering er en av de vanligste assistanseårsakene om sommeren.

Kravet til mønsterdybde i sommerdekkene er 1,6 millimeter for personbiler. Men både NAF og forsikringsselskapene anbefaler minimum tre millimeter.

Det anbefales også å sjekke batteriets tilstand før du legger ut på langfart eller tester bobilen på Autobahn.

Nordmenn er ikke flinke til å vedlikeholdslade bilbatteriet lenger. Har du ikke et vedlikeholdsfritt batteri, bør væskemengden i battericellene sjekkes. Væsken skal stå over batteriplatene du ser nede i cellen, Batteriet skal kun etterfylles med destillert vann og når det er utladet.

Ny motorolje gjør også bobilen godt.

Husk Grønt kort

Skal du ha med bobilen til utlandet, anbefaler forsikringsselskapene at du tar med såkalt Grønt kort hvis du skal lenger sør enn Danmark. Det er et bevis på at kjøretøyet har ansvarsforsikring.

Du kan kjøre bilen din i store deler av Europa uten trafikkforsikringsbevis, men de trafikkskadesituasjoner løser seg lettere hvis du kan fremvise Grønt kort.

I flere land praktiseres forsikringskontroll, særlig i Spania, og da kommer det grønne kortet godt med.

Du får tilsendt kortet kostnadsfritt ved henvendelse til forsikringsselskapet før avreise. Hos de største selskapene kan kortet bestilles på nettet. Etter to-tre dager skal du ha det i postkassen.

Leie bobil i utlandet?

Les mer om priser på å leie bobil i utlandet her. Mange gode alternativer.

Skadeskjema

Husk også å sjekke om det ligger et skadeskjema eller to i hanskerommet før du drar.

Som i Norge må du i utlandet fylle ut den standardiserte europeiske skademeldingen sammen med den andre parten. Bruk kamera ved ulykke. Ta bilde av motpartens bil med registreringsnummer, omgivelsene og de skadde kjøretøyene.

Annonse:
Exit mobile version