Husbil till Besseggen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbil till Besseggen

Att köra din husbil till Besseggen tar dig förbi något av den vackraste naturen de norska fjällen har att erbjuda.

Besseggen är en populär vandringsplats, eftersom det är lätt att ta sig till och vyerna längs vägen är hisnande. Denna vandring är lätt att kombinera med andra vandringar i Jotunheimen, som Galdhøpiggen, som ligger i närheten.

Husbil till Besseggen

Husbil till Besseggen

Husbilsparkering på Besseggen

Det är bra att ta med din husbil till Besseggen, eftersom du borde tillbringa en natt när du gör vandringen. Du kör till Gjendeosen / Gjendesheim Turisthem, där du måste lämna husbil medan du vandrar. Totalt har du tre alternativ för husbilsparkering på Besseggen. Det finns korttidsparkering nära piren som kostar NOK 150, – per dag, men det är vanligtvis fullt, så du måste ha tur för att få en plats där i högsäsong. Den andra parkeringen ligger ca 2 km bort och kostar NOK 130, – per dag. Det finns en gratis minibuss från parkeringen till piren. Denna parkering är smart att använda om du planerar att vandra i ett par dagar. Ett tredje alternativ är Maurvangen Camping (www.maurvangen.no), som ligger på gångavstånd från piren. Där kostar det NOK 220-230, -per dag, plus NOK 30, – för el.

Annonse:

Båt från Gjendeosen till Memurubu

Det rekommenderas att börja dagen tidigt och ta båten från Gjendeosen till Memurubu, och sedan gå tillbaka över Besseggen. Det är naturligtvis också möjligt att göra det i omvänd ordning, men då måste du hålla ett öga på tiden, så att du inte missar den sista båten och måste tillbringa natten på Memurubu Turist (www.memurubu.no). Att göra det i omvänd ordning kan vara smart på dagar där många människor väntar på båten i Gjendeosen för att gå till Memurubu, för då kommer du att undvika köer. Du kan hitta båtens tidtabeller och mer information här (www.gjende.no/english/). Biljetterna köps ombord på båten och det är inte möjligt att förboka. De dagar då många människor reser, de dela ut biljetter som visar vilken båt avgång du ska vara på.

När kan du vandra längs Besseggen?

Leden över Besseggen är väl markerad av Den Norske Turistforening (Den Norske Turistforening) (www.dnt.no). Det tar ungefär åtta timmar att vandra Besseggen, plus cirka 20 minuter att ta båten över sjön. Flera delar av leden kan vara krävande, på grund av ojämn terräng och en brant lutning, så bär bra löparskor. Du kan vandra Besseggen när det inte finns någon snö på spåret, vilket är normalt mellan juni till september. Om du vill göra vandringen tidigt eller sent på säsongen, kontakta Gjendesheim Turisthytte (http://gjendesheim.dnt.no) för att få den senaste informationen om ledens skick.

Förlänga vandringen över Besseggen

Du kan förlänga vandringen över Besseggen, genom att ta båten hela vägen till Gjendebu och gå över Bukkalægret till Memurubu Turist (www.memurubu.no), där du tillbringar natten. Från Memurubu du går över Besseggen till Gjendeosen, där du lämnade husbilen. Denna resa kan naturligtvis också göras i omvänd ordning.

Förberedelser för att vandra längs Besseggen

Villkoren i fjällen kan ändras snabbt, så se till att du planerar på rätt sätt. Kontrollera alltid prognosen innan du ger dig ut. Ta med en ryggsäck med varma, vind- och vattentäta kläder, gott att dricka och mat för att hålla energinivån uppe under hela vandringen.
Du kan köpa måltider, snacks och övernatta på både Gjendesheim Turist (http://gjendesheim.dnt.no) och Memurubu Turist (www.memurubu.no), men på själva leden över Besseggen finns inga platser att köpa mat eller drycker, så du behöver ta allt du behöver med dig.

Norges mest kända vandringar

Besseggen är en av Norges mest kända vandringar, som tar dig genom fantastisk natur och vackra vyer. Tillgängligheten gör det lätt ta sig till och det är en vandring som du aldrig kommer att glömma.

Fakta:

Beräknad vandring: ca 6-8 timmar
Avstånd: 14 km
Nivå: Medel till krävande
Säsong: juni-september

Hyra Husbil Australien

Hyra Husbil Nya Zeeland

Hyra Husbil USA

Hyra Husbil Island

Hyra Husbil Kanada

Hyra Husbil Kroatien

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.