Husbil Ställplats Trondheim, Norge

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbil Ställplats Trondheim, Norge

Husbil Ställplats Trondheim. 1 april etablerade gratis parkering för husbilar i delar av parkeringen vid Øya Stadium, Trondheim, Norge. Maximal parkering 24 timmar.

Husbil Ställplatser Trondheim, Norge

Husbil Ställplats Trondheim, Norge

Trondheim (tidigare även Trondhjem eller Nidaros) är en tätort och stad i Norge. Trondheim är huvudort i Trondheims kommun och Sør-Trøndelag fylke samt säte för biskopen i Nidaros stift.

Trondheim är Norges tredje folkrikaste stad, men den fjärde folkrikaste tätorten (om Stavanger räknas samman med Sandenes med flera grannorter). Staden grundades redan 997 av Olav Tryggvason och var norsk huvudstad fram till 1217. Trondheim är i dag ett stort utbildningscentrum med forskning inom teknik och medicin. Det finns cirka 30 000 studenter i staden.

Sevärdheter Trondheim

Nidarosdomen började byggas 1070 över Olav den heliges grav och blev färdigbyggd under 1320 Nidarosdomen är en medeltida katedral och är efter Uppsala domkyrka Skandinaviens största kyrka och var en gång säte för ett ärkebiskopsdöme som sträckte sig över hela dagens Norge, Jämtland och Härjedalen i dagens Sverige, Island, Grönland, Isle of Man, Orkneyöarna, Shetlandsöarna, Färöarna och Hebriderna. Trondheim och Nidarosdomen är idag sätet för Nidaros stift. Domen är ett uttryck för Norgesväldet. Den har varit, och är än i dag, ett mål för många pilgrimsvandringar.

Husbil Ställplats Trondheim GPS-koordinater:

63.426368,10.381007

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.