Bobil til Besseggen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobil til Besseggen

Å kjøre med bobil til Besseggen vil ta deg forbi noe av den fineste naturen fjellheimen har å by på.

Besseggen er en velkjent og populær fottur, fordi den er lett tilgjengelig og naturen den byr på tar pusten fra de fleste. Denne turen kan lett kombineres med andre velkjente fjellturer, slik som Galdhøpiggen i Jotunheimen, som også ligger i Oppland.

Bobil til Besseggen

Bobil til Besseggen

Bobilparkering og camping ved Besseggen

Det er fint å ha med bobil til Besseggen, fordi man bør ha en overnatting der for å kunne fullføre turen. Man kjører til Gjendeosen/Gjendesheim Turistheim, hvor bobilen må stå mens man går. Man har tre valg til hvor man kan parkere bobilen, mens man går Besseggen. Det er en korttidsparkeringsplass nært kaien som koster 150,- i døgnet, men den fylles kjapt opp, så her må man ha litt flaks for å få plass i høysesongen. Den andre parkeringsplassen ligger ca. 2 km unna og koster 130,- i døgnet. Det blir satt opp gratis minibuss som kjører fra denne og ned til bryggen. Denne parkeringsplassen er lur å bruke hvis man planlegger å bli et par dager. Et tredje alternativ er Maurvangen Camping (www.maurvangen.no). Her koster det 220-230,- i døgnet, pluss 30,- for strøm. Forholdene er absolutt lagt til rette for at det er enkelt og praktisk å ha med seg bobil til Besseggen.

Båt til Memurubu

Det anbefales å begynne dagen tidlig med å ta båt fra Gjendeosen til Memurubu, for så å gå tilbake. Det er selvfølgelig også mulig å gå over Besseggen først og så ta båten tilbake fra Memurubu, men da anbefales det å holde øye med klokken, for å ikke bomme på siste båt tilbake, ellers må man overnatte på Memurubu Turisthytte (www.memurubu.no). Sistnevnte alternativ kan være en god løsning på dager hvor det er masse folk som skal gå og det kan blir mye venting på båten fra Gjendeosen, mens når man går motsatt vei er det lite trafikk tilbake igjen. Rutetidene er tilgjengelige her (www.gjende.no/rutetider/). Billetter kjøpes ombord på båten og det er ikke mulig å forhåndsbestille. På dager med stor pågang gir de ut ”købilletter” som viser hvilken avgang du skal være med på.

Når kan man gå Besseggen?

Turen over Besseggen er fint tilrettelagt og godt merket av Den Norske Turistforening (www.dnt.no), men flere partier kan være litt krevende, på grunn av ulendt terreng og bratte sider. Man kan gå over Besseggen når det ikke ligger snø, og man sier at sesongen for å gå er mellom juni til september. Hvis man gjør turen tidlig eller sent i sesongen, bør man ta kontakt med Gjendesheim Turisthytte (http://gjendesheim.dnt.no) for å få siste nytt om snøen. Turen tar ca. 8 timer å gå, pluss at båten tar ca. 20 minutter over innsjøen Gjende.

Forleng turen over Besseggen

Denne turen kan forlenges med at man tar båten helt inn til Gjendebu og går over Bukkalægret til Memurubu, hvor man overnatter. Deretter går man fra Memurubu og tilbake til Gjendeosen over Besseggen. Denne turen kan man selvfølgelig også ta i motsatt rekkefølge.

Fjellvettreglene på Besseggen

Fjellvettreglene bør man ikke glemme, fordi forholdene i fjellheimen kan forandre seg. Sjekk værmelding før du går. Ta med tursekk med varme, vind- og vanntette klær, rikelig med drikke og en god niste slik at man har energien man trenger til hele turen. Det er ingen muligheter til å kjøpe mat eller drikke når man går Besseggen, så man må selv ha med seg det en trenger på turen. Både Gjendesheim Turistheim (http://gjendesheim.dnt.no) og Memurubu Turisthytte (www.memurubu.no) byr på overnatting og muligheten til å få seg et godt måltid, så man har gode fasiliteter i begge ender av Besseggen.

Norges mest kjente fotturer

Det er ikke uten grunn at Besseggen er en av Norges mest kjente fotturer. Den tar deg igjennom fantastisk natur, med utrolig fin utsikt, samtidig som man får gått en skikkelig fottur i fjellheimen.

Faktaboks:

Estimert tid å gå: Ca. 8 timer

Distanse: Ca. 14 km

Nivå: Middels til krevende.

Sesong: Juni – september

Annonse:

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.