Kikker sjelden under panseret

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Kikker sjelden under panseret

Egeninnsatsen vi legger i å sjekke bilens helsetilstand er ytterst beskjeden, viser en ny undersøkelse. Mange har fullstendig droppet å følge med selv.

GJØR BARE DETTE: De fleste bileiere sørger selv for etterfylling av spylervæske, men ellers er egeninnsatsen ytterst liten, viser en ny undersøkelse. (Foto: Colourbox)

GJØR BARE DETTE: De fleste bileiere sørger selv for etterfylling av spylervæske, men ellers er egeninnsatsen ytterst liten, viser en ny undersøkelse. (Foto: Colourbox)

Bare fire av ti etterfyller frostvæske, og andelen som lader batteriet fra tid til annen er helt nede på 21 prosent, ifølge en undersøkelse utført av Yougov for Autobransjens Leverandørforening (ABL).

– Av de tingene man må åpne panseret for å gjøre, er det tilsynelatende kun etterfylling av spylervæske som mange fortsatt ordner selv, men tre av ti dropper dette også, sier Arild Hansen, daglig leder i ABL.

57 prosent oppgir at de sjekker lufttrykket i dekkene av og til, og halvparten undersøker om lysene virker som de skal.

Å bytte vindusviskerblader er det bare 45 prosent som fikser på egenhånd.

Ferieklar bil

– Det virker dessverre som om interessen for bilhold er på rask retur her i landet. Andelen som gjør noe mer enn bare å starte, kjøre og stoppe er betenkelig lav, sier Hansen.

Han mener mangelfullt ettersyn øker risikoen for driftsproblemer, ekstrautgifter og forsinkelser underveis, ikke minst i forbindelse med lengre turer.

– En god regel er derfor å sørge for å ha en klargjort bil i forkant av sommerferien, som er en periode da mange kjører mer og lenger enn ellers. Heldigvis tyder undersøkelsen vår på at ganske mange faktisk er klar over akkurat dette.

68 prosent av de spurte i ABL-målingen oppgir at de gir bilen et ekstra ettersyn før en langtur.

Lavterskeltilbud

Når folk har et passivt forhold til eget bilhold, blir det desto viktigere å la fagfolk ta et ettersyn, også utenom vanlig intervallservice, mener Siw Holter, kjedeleder i Automester.

– Mange har nok en oppfatning om at et verkstedbesøk er dyrt og tungvint. Derfor har vi laget et eget lavterskeltilbud nettopp for å dekke dette behovet, sier Holter.

Verkstedkjeden tilbyr en 20-punkts sjekk til fastpris, med kontroll av en rekke forhold som må være i orden hvis bilen skal være trygg og driftssikker.

– Vi ser at etterspørselen etter denne tjenesten øker på denne tiden av året. Det skyldes nok at mange skal på biltur i løpet av sommerferien.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.