Røros – Bobil og sykkelferie

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Røros – Bobil og sykkelferie på Røros

Røros – Bobil og Sykkelferie på Røros. Storslåtte naturopplevelser på sykkel kombinert med urbant kaféliv, kultur, shopping, camping og landets beste lokalmat!

Bobiloppstilling Røros

Kun 500 meter unna Røros sentrum finner du Røros Idrettslags bobiloppstillingsplass. Vi har 32 plasser med strømuttak og 12 plasser uten som er åpen under Femundsløpet, Rørosmartnan og ellers tilgjengelig etter bestilling og avtale.

Oppstillingsplassen ligger plassert ved Øra stadion, hvor mange av idrettslagets aktiviteter tar plass. Her er det muligheter for dusj og garderober, i tillegg til at det er kort avstand til nærmeste matbutikk. Nærheten til sentrum gjør det lett å ta en spasertur gjennom Røros’ gater, hvor du finner en rekke severdigheter, kulturelle tilbud og aktiviteter.

For bestilling, kontakt på e-post: bobil@roros-il.no eller tlf.: 909 13 389 / 400 13 975
Mer info om bobilplassen her.

Røros - Bobil og sykkelferie

Røros – Bobil og sykkelferie, foto: Destinasjn Røros

Sykkelturisme

Sykkelturisme utgjør en sterk og økende trend i utviklingen av turisme på verdensbasis – og i Norge. Rørosregionen har, med sine mange naturtyper og blomstrende kulturliv, et unikt tilbud til familier, vennegjenger og voksne par som ønsker og få både fysisk og mental påfyll i løpet av ferien. Destinasjon Røros presenterer nå tre nye områder tilrettelagt for sykkel. I et snilt, men variert landskap finner du ro og ny inspirasjon i hverdagen!

Historie og nyskaping

333 års gruvehistorie og fortjent plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv, med særegen og idyllisk trehusbebyggelse utgjør rammen. En forbløffende urban livsstil bak vernede fasader, flere år øverst på listen over Norges beste kulturkommuner, et lokalmattilbud som kombinerer det tradisjonelle med uredd eksperimentering, spennende butikker, kunst, håndverk, musikk og scenekunst i særklasse fyller rammene med opplevelser du ikke finner andre steder. Våre gjester ønsker mer enn bare en sykkeltur!

Tre merkede områder – milevis med løyper

I disse dager legges siste hånd på skilting av tre flotte løypeområder i Bergstadens relativt umiddelbare nærhet:

Storwartz med Olavsgruva: Her startet gruveeventyret! Du sykler bokstavelig talt i bergmennenes fotspor i et lett og tørt fjellterreng med utsikt over store deler av området omkring Røros.

Nordgruvfeltet: Sykle i Falkbergets rike. Den verdensberømte forfatteren Johan Falkberget fant inspirasjon til sine gripende romaner fra gruvelivet nettopp i dette området. Christianus Sextus, Kongens gruve og Muggruva er tre av gruvene du vil se her. Mange spennende fotomotiver i variert fjell- og bjørkeskogsterreng.

Mølmannsdalen og Skåkåsen: I sporene etter istiden. Du sykler på eskere – grusrygger som isen har lagt fra seg da den trakk seg tilbake, langs idylliske tjern, elver og vann og opp mot snaufjellet. En naturopplevelse svært forskjellig fra de forannevnte to områdene.

QR-koder på skiltene gir enkel tilgang til informasjon om det du møter langs løypa – attraksjoner, historie og annet som måtte være interessant for små og store.

Røros Kirke

Røros Kirke har er blitt valgt som 6 av 10 beste landemerker i Norge for 2015!

For tredje året på rad, har TripAdvisor markert verdens beste landemerker basert på millioner av anmeldelser og meninger samlet i ett år fra reisende over hele verden.

Bobil, camping og hytter

Reiser du med bobil, campingvogn eller kommer du med telt til Røros? Vi har campingplasser som kan dekke dine behov. Du finner også egne parkeringplasser, for bobiler og campingvogner i Røros sentrum, som er skiltet.

  • Håneset Camping, for telt – bobil og caravan. Hytter til leie. 15 minutter å spasere til Røros senrum.
  • Gjelten Bru Camping
  • Fjellheimen
  • Bergstaden Camping, Beliggenhet ca 800 m nord for Røros sentrum (RV30), ved Kvitsanden verneområde. Campingplass m/u strøm. Campinghytter.

Røros parkering for bobiler

På dagtid er det gratis parkering for bobiler ved Verket Røros. Følg skilting til B.M Müllers vei. Kun 450 meter å spasere inn til sentrum.

For parkering på nattestid i Røros sentrum så henvises det til campingplassene: Bergstaden camping (tlf 7241 1573) som ligger nord for sentrum på RV30 og Håneset camping (tlf 7241 0600) som ligger sør for sentrum på RV30, samt egen parkeringsplass ved Småsetran.

Røros – Tømmestasjon

Røros veistasjon som ligger sør for sentrum på RV30 (vis a vis Statoil).

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.