Reisetips – Bobilferie til Kroatia

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Reisetips – Bobilferie til Kroatia

Kroatia får oss umiddelbart til å tenke på glitrende, turkist hav. Men det gjestfrie landet byr på mye mer enn vakre strender.

Stadig flere nordmenn velger Kroatia som reisemål om sommeren. Det er lett å forelske seg i landet med noen av Europas vakreste strender. Men hvis du tror en reise til dette gjestfrie landet bare består av late dager i vakre omgivelser, tar du feil.

Kroatias kyst har noe for alle: I tillegg til å by på strender og idylliske middelalderbyer, er Kroatia et mekka for de sultne, de aktive og de eventyrlystne!

Bobil i Kroatia – Her kan du leie bobil i Kroatia

Hoteller i Kroatia

Reisetips - Bobilferie til Kroatia

Reisetips – Bobilferie til Kroatia

Topp 10 reisetips til Kroatia:

Romantiske Dubrovnik

George Bernard Shaw skrev i sin tid at «Den som leter etter paradiset på jorden, bør se Dubrovnik.» Uansett om du besøker Dubrovnik for første eller hundrede gang, er det umulig å ikke bli bergtatt av den vakre gamlebyen. Om ikke byens marmorgater, barokke bygninger og det endeløse skimmeret av Adriaterhavet er inspirerende nok, vil en tur langs de gamle bymurene definitivt gjøre susen. Det er ikke uten grunn at Dubrovnik regnes som en av Europas mest romantiske byer.

Skjærgårdscruise

Den kroatiske skjærgården viser seg fra sin aller vakreste side fra sjøsiden. I sju dager seiles det i korte etapper i stødig og rolig fart på det turkisblå Adriaterhavet. Om natten ligger båten i havn, og du har god tid til å utforske livet i og rundt havnene, både på dag- og kveldstid sammen med medpassasjerer fra hele kloden.

Båtferien kan kombineres med sol- og badeferie i noen av feriebyene langs Makarskas riviera, på øyene Hvar og Brač, eller i havnebyen Split.

Split og Game of Thrones

Er du Game of Thrones-fan har du mange grunner til å reise til Kroatia. Mange av scenene i den populære serien er spilt inn her. Vil du gå i skuespillernes fotspor kan du blant annet sette kursen mot byen Split. Her finnes kultur og historie, palasser og katedraler, side om side med trendy utekaféer og shopping i verdensklasse.

Dykk under overflaten

Enten du er en sertifisert dykker eller bare drømmer om å bli det, er Kroatias kyst et perfekt sted for og utforske havets skatter. Apollo tilbyr både kurs og ulike dykkerpakker.

Dra på rafting

Lyst til å kombinere late dager på stranden med fart og spenning? Dra på rafting! I store gummibåter bærer det av sted gjennom styrkene i elva. Her kan både store og små få litt ekstra spenning i ferien – under trygge forhold, selvfølgelig.

Oppdag Sarajevo

Bosnia-Herzegovinas hovedstad har alltid spilt en viktig rolle på grunn av sin beliggenhet på grensen mellom øst og vest. Ulike strømninger har formet byen og gitt den en spesiell sjarm som har lokket besøkende i lang tid. På hovedtorget Bašaršija, byens kulturelle og religiøse sentrum, ligger også flere små restauranter som er kjent for sine tradisjonelle spesialiteter fra det orientalske kjøkken.

Plitvice Lake National Park

I Kroatias største nasjonalpark faller 16 krystallklare innsjøer inn i hverandre via en rekke fosser og kaskader. Det mineralrike vannet skjærer gjennom fjellene og gjør at omgivelsene stadig skifter form. Et annet uforglemmelig syn er skyene av sommerfugler som flyr over 18 kilometer lange gangbruer, og stier som slynger seg rundt kantene, over og under buldrende vann.

Zlatni Rat

De fleste kommer til Bol for å slikke sol eller vindsurfe på Zlatni Rat – den 530 meter lange nydelige stranden, som strekker seg som en tunge i sjøen. Stranden tilbyr blant annet slep av gummiringer og bananbåter, padlerbåter, strandvolleyball, vannscootere, kafeer og restauranter. Redd for ikke å finne frem? Følg den marmor-asfalterte strandpromenaden, kantet med subtropiske hager!

Finn en Konoba

Tilfredsstillelse av smaksløkene er et must når du er på ferie i Kroatia. Er du i Dalmatia må du sørge for å bestille fersk fisk – dalmatiske kokker kan virkelig kunsten å grille fisk til perfeksjon! Er du ikke fan av sjømat, kan du bestille Pašticada; en tradisjonell biffrett, som marineres i 24 timer i hvitløk, vin og urter. Kroatia er også kjent for sine fantastiske pizzaer, men vær alltid på utkikk etter Konobas; små, familiedrevne restauranter.

Kryss av på UNESCOs verdensarvliste
Fortsatt ikke sikker på hva du skal gjøre i Kroatia? Vel, for et lite land på drøyt 56.000 kvm. kan du bli overrasket over å vite at det er hele syv kroatiske steder på UNESCOs verdensarvliste du kan oppleve:

  1. Gamlebyen i Dubrovnik
  2. Diocletians palass
  3. Den historiske byen Trogir på Dalmatiakysten
  4. Stari Grad Plain
  5. St. Jakovs Katedral i Sibenik
  6. Euphrasian Basilica i Porečs historiske gamleby
  7. Plitvice sjøene

Bobil i Kroatia – Her kan du leie bobil i Kroatia

Hoteller i Kroatia

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.