Miljøsoner i Frankrike

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilferie til Frankrike?

Bobilferie til Frankrike?. Pass på ulike miljøsoner når du skal kjøre i Frankrike. Det er innførte både permanente (ZCR) og væravhengige (ZPA) miljøsoner.

Miljøsoner i Frankrike

Miljøsoner i Frankrike

Siden sommeren 2017 må billister i stadig flere franske miljøsoner ha et gyldig Crit’Air-miljømerket, som fås i 6 ulike farger som skiller mellom gamle og nye kjøretøy, etterhvert vil denne kategoriseringen gjøre det ulovlig for EURO-klassene 0 til 5 å kjøre i byer som Paris, Strasbourg, Grenoble, Lyon, etc. (Nye Euro 6 dieselbiler har lavere utslipp av NOx og NO2 enn tilsvarende Euro5 dieselbiler).

Paris var første by ut til å forby kjøring med kjøretøy som hadde Crit’Air-miljømerket 5, og i 2018 vil flere andre større byer som Strasbourg og Grenoble også innføre det samme forbudet (ZCR).

Videre vil det bli innført nye miljøsoner rundt regionhovedstedene som Orleans, Chartres,  La Roche-sur-Yon, Annecy, Chambery og med flere som tar utgangspunkt i luftforurensingen på det aktuelle tidspunktet (ZPA). Pass på at ZCR s-soner kan endre seg i løpet av 24 timer. Dette kan føre til kjøreforbud for kjøretøy med Crit’Air-miljømerker som normalt er gyldige.

Leie bobil i Frankrike?

Hos Green-Zones får du den daglige og aktuelle status på kjøreforbudene i miljøsonene i Frankrike både i sanntid og neste dag.

Oplysningerne kan du få på nettet eller med Green-Zones-appen.

Her kan du se status på i miljøsonene i følgende byer:   Paris ZCR, Paris ZPA, Grenoble ZCR, Grenoble ZPA, Lille ZPA, Lille ZCR, Strasbourg ZCR, Strasbourg ZPA, Lyon ZPA, Toulouse ZPA.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.