Ställplats Falun

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Ställplats Falun – Ställplatser mitt i Världsarvet Falun

I en unik gruvmiljö med 1000-årig historia öppnar Dalcamp AB 35 nya ställplatser vid Falu Gruva. Redan den 15 maj är det premiär för Ställplats Falun

Dalcamp AB som idag driver 4 campingar i Mellansverige (Falun, Borlänge, Vansbro och Nora) öppnat 35 nya ställplatser vid Falu Gruva den 15 maj 2016. Namnet på platsen är «Ställplats Falun».

Ställplats Falun

Ställplats Falun

Ställplats Falun
Ställplatserna är placerade på inhägnad hårdgjord grusyta på gruvområdet.

Vid ställplatsen finns en betalstation där gästerna efter betalning får ett kort som går till en entrébom samt till ett intilliggande servicehus. I servicehuset finns duschar och toaletter varav en är handikappanpassad. Vid servicehuset finns även kran för färskvatten.

Gäster kan komma spontant eller förboka sin plats via Lugnets Camping i Falun. Incheckning kan ske när som helst på dygnet (öppet 24 timmar) men utcheckningen är satt till kl. 12.00 då ny dygnsdebitering påbörjas. Ställplats Falun kommer att vara öppen året runt.

Avgiften för ställplatsen är 190 kronor per dygn och då ingår husbilsplats, tillgång till servicehuset med dusch och toaletter, påfyllning av vatten. Tömning av grå- och avloppsvatten ingår på Lugnets camping som ligger centralt på nationalarenan/skidstadion på Lugnet i Falun ca 3km från ställplatsen.

På bara 10 min kan gäster promenera från ställplatsen genom det gamla gruvarbetarkvarteret Elsborg med byggnader från 1600 talet till Faluns stadskärna med butiker och nöjesliv.

Falu Gruva
En gång i tiden var Falu Gruva den största koppargruvan i Europa och kallades för Sveriges skattkista. I dag är gruvområdet ett av Dalarnas största besöksmål med aktiviteter så väl ovan som under jord och öppet året om. Här finns upplevelser för alla, utställningar, guidade turer, hantverk, butiker, caféer och en restaurang. Under sommaren finns det extra mycket att se och göra.

Precis som för 1000 år sedan är det full aktivitet vid gruvan. Här bor, arbetar, äter, motionerar och möts människor mitt i ett världsarv, som en stad i staden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.