Dags att skaffa Husbil? – Råd för dig som är nybörjare i Campingvärlden.
Du har kanske gått med funderingarna i många år och har nu bestämt dig för att göra slag i saken, det har blivit dags för dig att köpa din första husbil. Men när man väl står där med sin splirrans nya Husbil, vad gör man då? Denna lilla artikel ämnar att svara just på det, tips på ställen att besöka, och vad man kan förvänta sig av campinglivet som helhet.
Oftast får den stå och skrota på garageuppfarten tills vintern är kommen, men vi förseslår istället att den med fördel kan användas för att dryga ut semesterkassan genom att sälja den. Antingen kan man lägga ut den via Blocket eller liknande, vilket kan medföra en tidskrävande process. Eller så kan man få den värderad och såld till vikoperdinbil.se som tar hand om all administration och pappersarbete med ägarbytet, smidigt och enkelt. Vi rekommenderar att lägga tiden och pengarna på att hitta en bra Camping istället.
Sådär, semesterkassan är påfylld, och det är dags att börja planera sin resa. Om vi börjar med ställen att besöka så finns det oändligt många möjligheter i en Husbil. Man kan rent bokstavligt talat ta sig vart man vill i hela landet, ja till och med världen. Vi har tidigare tipsat om smultronställen i Sverige, och bland annat i Tjeckien om man känner sig redo för en lite längre resa.
Oavsett vart man beger sig så finns det såklart vissa saker som kan vara bra att veta innan man ger sig av. I en artikel hos Expressen från förra våren listades tretton vanliga misstag många gör när de campar. Till exempel nämner man att många inte bokar sina campingplatser i tid. Detta är ett fundamentalt misstag många gör, där de lite på chans hoppas att de ska få en bra plats på en populär camping. Man måste komma ihåg att många campingar har återkommande gäster, som har sin favoritplats, och bokar ’sin’ plats varje år. Se till att boka i tid så att dessa guldklimpar på campingplatsen inte försvinner.
Ett annat misstag många gör när de väljer camping är att de tar första bästa camping de hittar. I artikeln argumenteras för att göra en grundlig research inför sin campingsemester. Vissa campingar kan till exempel passa bättre för vissa ändamål än andra campingar. Olika campingar har till exempel olika toleransnivå när det kommer till bland annat ljudnivåer eller ålderskrav.
En viktig detalj att veta är att alla campingar som är ansluta till organisationen SCR kräver att man innehar deras campingkort. Det kostar 150kr om året och innehåller bland annat en olycksfallsförsäkring. Vill man läsa mer eller beställa kortet så kan man göra det via Camping.se
Till sist vill vi råda den som ska ge sig ut på sin första campingsemester att våga ta sig utanför sina egna ramar och sin bekvämlighetszon. Det finns en mängd underbara ställen att upptäcka när man ger sig ut och campar, och vi här på Husbilsemester önskar att alla våra läsare får chansen att upptäcka vad som kan bli en liten guldkant i tillvaron på sin semester. Världen är full av möjligheter och chanser att upptäcka nya spännande platser.