Reis på bobilferie til Island

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilferie på Island

Island har blitt mer og mer populært som feriemål for både nordmenn og for folk i fra resten av verden. Fra andre verdensdeler kommer folk i første rekke i fra Amerika og Asia for å se Island. Landet egner seg godt til å reise rundt i bobil.

Det er veldig mye spennende en turist kan oppleve på Island. Først og fremst er dette et vakkert land. Kanskje ikke den første tanken som slår deg når du tar bussen fra Keflavik til Reykjarvik. Turister som kommer til Island har mange flotte inntrykk og opplevelser i vente.

Hovedstaden Reykjarvik

Byen er kjent for mange flotte byggverk, museer og gallerier samt shopping.

Dagsturer fra Reykjarvik:

Nasjonalpark Þingvellir

Man skal ikke reise langt før man møter vakker og uberørt natur. En dagstur fra hovedstaden er nok til mange opplevelser, blant annet Þingvellir som er en fredet nasjonalpark og her kan en selv gå i Allmannagja, der islendingene gikk for å komme til det første Alltinget. Når en står og ser utover Þingvellir og Þingvallavatn, befinner man seg i sprekken som deler Island litt mer for hvert år.

Gullfoss på Island

Gullfoss på Island

Gullfoss

Gullfoss er den mest berømte fossen på island, ikke bare fordi den er så vakker, men fordi fossen har en litt spesiell historie. I begynnelsen av vårt århundre ble det mulig å legge fossene i rør for å lage elektrisk kraft. Også Gullfoss var det noen som ville legge i rør, for fossen har store vannmasser og store krefter i seg. Sigriður, datteren på gården som eide denne delen av elva og fossen, kjempet mot staten og pengefolk for å bevare fossen. Sigriður vant kampen og Gullfoss kan ennå glede tusener av besøkende hvert år.

Strokkur geysir Island

Strokkur geysir på Island

Geysir og Strokkur

Geysir er en sprutende kilde som ligger i Haukadalur, ikke så langt fra Gullfoss. Geysir, som har gitt navn til alle andre sprutende kilder i verden er ikke levende lenger. Når den var aktiv, sprutet den 80 m opp i lufta. Nå er Geysir bare en liten vakker dam med et hull i midten. Lillebroren til Geysir – Strokkur spruter mange ganger hver dag 30 meter opp i luften.

Reis på bobilferie til Island

Vulkankrateret kerid på Island

Vulkankrateret Kerið

På veien fra Haukadalur mot byen Selfoss ligger et lite vulkankrater etter vulkanen Kerið. Krateret ligger bare noen meter fra veien. I bunnen av krateret er det en innsjø og et gammelt sagn sier at når vannet stiger i Kerið synker det like mye i Búrfellvatn i Grimsnes.

Hekla

Hekla er Islands mest kjente fjell. Hekla er en vulkan og har hatt mange utbrudd også i våre dager. Hekla kan sees fra hele sørlandet nå det er god sikt.

Vestmannaøyene

Vestmannaøyene ligger utenfor kysten av sørlandet og dit kan en reise både med båt og fly. Hvis en velger å fly fra Bakka på sørlandet tar det bare 5 minutter å komme seg dit. Fra vinduet på det lille flyet har en en fantastisk utsikt over alle øyene og innover Islands kyst, fjell og isbreer. På Heimaey, den største øya i øygruppa, kan en grave i glovarm lavagrus og se allverdens vakre blomster bli dyrket midt i lavakrateret. Øyene har et rikt fugleliv og her kan en se hundrevis av de vakre Lundefuglene, sjøpapegøyene, på nært hold.

Det finnes mange flere dagsturer man kan utføre til kjente og mindre kjente steder og atraksjoner. Ikke minst anbefales det en reise rundt hele Island. En god ide er å leie en bobil, se nedenfor.

Den blå lagune på Island

Den blå lagune på Island

Overnatting på bondegård

Islandsk bondegårdsferie er en kjede bondegårder over hele Island, som tilbyr reisende både logi og forskjellig service. Som eksempel kan nevnes hesteturer, fiske, båtturer, jakt, breturer, sauesanking og svømming. Logi tilbys på bondegårder, landlige hoteller eller i hytter. Reisende kan velge mellom overnatting og frokost i rum med eller uten privat bad, eller soveposeplass. Hyttene leies vanligvis på ukentlig basis. Islandsk bondegårdsferie tilbyr også turer med guides og kjør-selv bilturer. Les mer om bondegårdsferie på Island her.

Campingplasser på Island

Det er omkring 68 registrerte campingplasser i Island. De fleste åpner for besøk i begynnelsen av juni og har åpent til slutten av august / midten av september, avhengig av beliggenheten. På campingplassene varierer prisene fra omkring 700-1.500 ISK, avhengig av standard. Camping til overnatting utenfor campingplasser er tillatt, men man bør søke om tillatelse hos rette vedkommende først. Det anbefales at turister benytter campingplassene i mest mulig utstrekning. En brosjyre om overnatting og camping fåes på turistinformasjonene. Oversikt over campingplassene på Island finner du her.

Leie bobil på Island?

Her kan du leie bobil og reise rundt for å oppleve Island på egenhånd:

Kilde: fuv.hivolda.no, visiticeland.com

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.