Miljözoner Tyskland

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Miljözoner Tyskland

Miljözoner Tyskland. Krav på miljöplakett i miljözonerna i Tyskland gäller även utlänningar! Köp en miljöplakett före inresan i Tyskland!

I flera tyska storstäder har så kallade miljözoner («Umweltzonen») införts. Miljözonerna är ett led i arbetet med att minska utsläppen.

För att få köra personbilar, lastbilar och bussar i de städer som infört miljözoner krävs en särskild dekal («Feinstaubplakette») som monteras på vindrutan. Dekalen visar att fordonets partikelutsläpp understiger en viss nivå. Fordon som saknar miljödekal får inte köra in i dessa miljözoner.

Storstäder där miljözoner införts eller kommer att införas är bland annat Berlin, Hannover, Köln, Stuttgart, München, Dortmund och Düsseldorf.

Miljözoner Tyskland

Miljözoner Tyskland

Kravet på miljödekal gäller även för fordon som är registrerade i andra länder. Det är därför viktigt att du som ska till Tyskland planerar din resa, ser till att du har kunskap om var du behöver en dekal och hur du skaffar dig den på smidigast sätt.

Veteranbilar som är äldre än 30 år och som tillhör någon motorklubb kan få dispens.

Hur skaffar du dig en miljödekal?

Du köper din miljödekal över disk i Tyskland (med hjälp av ditt registreringsbevis). Du vänder dig då till någon av de tyska bilprovningarna TÜV, DEKRA eller GTÜ, till ackrediterade bilverkstäder eller till något av den tyska trafikmyndighetens kontor. Du kan också beställa dekalen via Internet genom företaget Climate Company.
Köp en miljöplakett före inresan i Tyskland

Link Pdf. Karta: miljözonerna i Tyskland

Dieselbilar med första registrering mellan 1 januari 1997och 31 december 2000
(Euro 2)
Dieselbilar med första registrering mellan 1 januari 2001 och 31 december 2005
(Euro 3)
Dieselbilar med första registrering från 1 januari 2006 och som uppfyller kraven (Euro 4) utläses från registreringsbeviset miljöklass 2005, bensinbilar med första registrering 1 januari 1993 eller senare. Dekalen gäller tills bilen skrotas.
Observera! Det förekommer även fordon med första registrering efter 31 december 2005 som endast uppfyller (Euro 3), dessa fordon får en gul dekal.

Fordon utan miljöplakett får inte köra igenom miljözonen, då hotar € 40,00 i böter och i Flensburg en straffpoäng, även om fordonet har därför tillåtna emissionsvärden. Detta gäller även för alla fordon som är registrerade utomlands, som personbilar, lastbilar och bussar för affärsresande såväl som för turister. Av denna anledning råds alla bilister att informera sig om miljöplaketten och att införskaffa denna i god tid, om de vill köra in i en av miljözonerna.

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.