Blått Flagg – Beste strender i Norge

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Beste strender i Norge

De 10 beste stedene å bade i Norge

Bobil Ferie Norge – Beste strender

Ti strender i Norge kan smykke seg med et blått flagg i sommer. Flagget tildeles strender som kan garantere en ren og sikker strand med gode fasiliteter.bystranda beste strender
I fjor var det 10 strender i Norge som kunne heise det blå flagget, tildelt av den internasjonale miljøorganisasjonen Foundation for Environmental Education (FEE). Hvilke som får det blå flagget i år gjenstår å se.
De 10 utvalgte beste strender i Norges er:
1. Bystranda i Kristiansand
2. Hvalstrand i Asker
3. Sjøstrand i Asker
4. Storøyodden i Bærum
5. Helleneset i Bergen
6. Hamresanden i Kristiansand
7. Sjøbadet i Moss
8. Ringshaugstranda i Tønsberg
9. Foten i Fredrikstad Kommune
10. Tronvik i Fredrikstad Kommune
Blått Flagg er en miljøsertifiseringsordning for marinaer og strender. Internasjonalt er Blått Flagg verdsatt av turister og turoperatører. Sertifiseringsordningen setter svært strenge krav innen sikkerhet og service, miljøledelse, vannkvalitet, informasjon og opplæring. For gjestene betyr det blå flagget blant annet at de kan være sikre på stranden eller marinaen har rent vann, rene omgivelser, tilstrekkelige toaletter som rengjøres regelmessig. Det er også krav til førstehjelpsutstyr, livredningsutstyr og nødtelefon.
Organisasjonen setter høye krav til miljø, sikkerhet, vannkvalitet og service. Alle søkere vurderes av en norsk jury som sender inn sine synspunkter til en internasjonal jury. Blått flagg-sertifiseringen gjelder for et år av gangen. Strendene må være rene og uten søppel, ha rent badevann, gode fasiliteter som livredningsutstyr og førstehjelpsutstyr, rene og pene handikaptoaletter og nødtelefon.
Les mer om kriteriene for det blå flagget her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.