Antall Bobiler i Norge

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobiler og campingvogner i Norge

Bobil Statistikk

Ved årsskiftet var det ca. 50000 registrerte bobiler i Norge, men Norsk Caravanclub regner med at over 250.000 eier campingvogn eller bobil i Norge i dag.bobil salg
* Mens antall campingvogner har økt med drøyt 2.000 i året, har antallet bobiler økt med 10.000 de siste fire årene.
* Selve «Norgesbobilen» er en delintegrert bobil på snaue 7,5 meter, og gjerne av merket Dethleffs eller Bürstner, som er de største merkene, sammen med Hymer, Rapido og Challenger.
* Gjennomsnittslengden for en ny bobil i Norge i dag er på 7,3 meter.
* De mest populære nybilene har en startpris på mellom 600 000 og 900 000 kroner.
* Den gjennomsnittlige bobileier er 59 år, hele 88 prosent av bobileiere er over 50 år, bare 1 prosent er under 40.
* Aldersgruppen 40 pluss er mer nysgjerrig på bobil, noe som nok skyldes at dette er blitt en allment akseptert form for fritidsbruk.
* Blant campingvogneiere er de fleste medlemmene i aldersgruppen 36-59 år (61 prosent). 46 prosent har hjemmeboende barn, de fleste i alderen 5-10 år (60 prosent).
* Det er nesten 10 millioner gjestedøgn på norske campingplasser per år. Av disse er rundt 6 millioner norske overnattinger, fordelt på over 2 millioner i campingvogn/telt, rundt 1 million sover i bobil og omtrent 2,5 millioner i campinghytte.
* Det selges bobiler som aldri før. Bruktmarkedet er også stort, og til en hver tid ligger rundt 3000 nye og brukte bobiler ute på finn.no.
* Blant medlemmene hos Norsk Caravanclub svarer 46 prosent at friheten til å overnatte hvor man vil, er den viktigste årsaken til å ha campingvogn/bobil. Brukt bobil? Sjekkliste og råd ved kjøp av bobil
(Kilder: NCC, Norsk Bobilforening og Statens vegvesen)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.