Campingbil.net

Bobiltur til Telemarkskanalen

Besøk Telemarkskanalen med bobil

Unn deg en tur til Telemarkskanalen med bobil. Parker bobilen på en av bobilparkeringene eller nærliggende campingplasser og få dere en opplevelse for livet. Her får du nyttig og aktuell informasjon om Telemarkskanalen.

Telemarkskanalen

Om Telemarkskanalen

Telemarkskanalen består av to kanalanlegg. Norsjø-Skienkanalen som stod ferdig i 1861, er første etappe. Bandak-Norsjøkanlen, som ble åpnet 1892, gir forbindelsen mellom Norsjø og Vestvannene til Dalen. I alt åtte sluseanlegg åpner for båttrafikk mellom hav og innland.

NORSJØ-SKIENKANALEN med slusene i Skien og ved Løveid er den eldste av de to Telemarkskanalene, bygd i 1854-61. Slusene er modernisert to ganger. Sluseportene i tre er byttet ut med stålporter, og portene åpnes ikke lenger med handkraft. Moderne hydraulikk har overtatt arbeidet.

BANDAK-NORSJØKANALEN ble bygd fra 1887 til 1892. Langs den 17 kilometer lange strekningen mellom Ulefoss og Strengen ble det bygd 14 sluser med en samlet høydeforskjell på 57 meter. Av sluseanleggene er Vrangfos det største og mest imponerende.

Dagsturer og sykkelturer på Telemarkskanalen

Dagsturer på Telemarkskanalen er turer som kan gjennomføres på én dag med kombinasjonen rutebåt på Telemarkskanalen og buss. Turene kan tas fra flere stoppesteder langs Telemarkskanalen, og gir deg muligheten for turer med start og stopp samme sted.

Bobilparkeringer i nærheten av Telemarkskanalen

Se flere detaljer om bobilparkeringene ved Telemarkskanalen her

Campingplasser i nærheten av Telemarkskanalen

Rasteplasser i nærheten av Telemarkskanalen

I Norge er det som kjent lov å overnatte i bobil på rasteplasser. Se kartet under for å finne den som passer best for dere.

Kartkilde: Odins Side

Nyttige linker og kilder

Annonse:
Exit mobile version