Husbil – Bra råd till Nybörjaren

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbil – Råd till Nybörjaren

Husbil Tips och Råd

Husbil Semester och fritid på hjul har blivit en livsstil som lockar allt fler. Här är de bästa tipsen och råden för alla som vill skaffa sig en husbil. Med hjälp av internet hittar du lätt information. .
Husbil - Bra råd till Nybörjaren 1

I Sverige är vi en bra bit över en miljon som upptäckt alla för­delarna med det mobila boendet. Inte mindre än 278 200 husvagnar och 60 500 husbilar bevisar detta.
Husbil och husvagn innebär mer än bara en flyttbar sommarstuga ­eller ­semester på hjul. Det betyder också att man kan ta sig dit där fritidsintresset finns.
I dag är det ganska lätt att hitta husbil information då de flesta har tillgång till internet.

1. Koll på camping
SCR är en bransch- och marknadsorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. Sedan 1967 marknadsför SCR svensk camping i Sverige och utomlands, samt erbjuder sina medlemmar rådgivning och utbildning. SCR jobbar också för att informera omvärlden och locka gäster – för att göra Sverige till Europas bästa campingland. Kolla in SCR:s hemsida. Genom SCR, via sajten, eller på någon av SCR’s anslutna campingar kan man lösa kortet Camping Key Europe för 150 kronor året. Kortet har i dag över en miljon medlemmar.
I Sverige kan du då välja bland 470 campingplatser från Karesuando i norr till Skivarp i söder som ger dig ett billigare boende. Kortet är samägt mellan de nordiska campingorganisationerna och två av Europas största motororganisationer – holländska ANMB och tyska ADAC och gäller på danska, norska och finska campingplatser samt ett antal campingar i övriga Europa.
Kortet ger dig också en självriskfri olycksfallsförsäkring som skyddar dig och din familj när du bor på campingplatsen.Husbil - Bra råd till Nybörjaren 2

2. Ideell förening
Caravan Club är en ideell förening för dig som gillar campinglivet. Klubben bildades 1958 och har idag nära 29 000 medlemsfamiljer. Medlemskap i CC kostar 425 kronor om året. Basen för verksamheten är ett aktivt fritids- och friluftsliv med många aktiviteter, en omfattande träffverksamhet, utbildning, teknisk rådgivning med mera. Caravan Club är Sveriges största privata campingplatsägare med 38 campingplatser från Vindeln i Västerbotten till Ivön i Skåne.

3. Hitta boende
Internetsajten campingguiden.se är en av de mest besökta sajterna. Här finns tips och massor av olika boendealternativ, om du vill övernatta på något centralt hotell med full service, eller något vandrarhem, eller någon fin stuga. B&B är även det numera ett svenskt alternativ eller varför inte bo på någon herrgård. Givetvis finns här även camping eller om du vill bo på lantgård och hjälpa till med djuren.

4. Allemansrätten
Måste man bo på campingplatser och betala? Nej, vi i Sverige har något unikt som heter «Allemansrätten«. Den innebär i grunden att du får stanna i högst 24 timmar på rastplatser och skyltade P-platser utmed allmän väg på vardagar. På lördagar, söndagar och helgdagar får du stanna till nästa vardag.
Men rastplatser är främst tänkta för tillfällig rast och vila. Om andra regler gäller med stöd av lokala trafikföreskrifter ser du detta på en tilläggstavla under P-märket vid rastplatsen.

5. Husbilsklubb
Klubbar för husbilar och husvagnar finns det gott om. En av de största är husbilsklubben.se som har 8 600 medlemmar. Här finns en mängd kunskap och information och en omfattande databas över husbilsplatser med bilder och beskrivningar till medlemmarnas förfogande.
Husbilsklubben.se är öppen för alla som vill dela med sig av kunskap och erfarenhet, ordna eller åka på husbilsträffar, läsa och skriva om resor, husbilar, tekniska frågor och allt annat aktuellt.

6. Camping i terräng
När det gäller camping i terrängen får du inte köra in med motorfordon på barmark i terrängen, och alltså inte med husvagn eller husbil. Du får inte heller köra ut på strand, äng, hagmark eller annan naturmark. Lagen gäller även för markägaren själv. En markägare kan alltså inte ge någon annan tillstånd att köra ut i terrängen på den egna marken.
Det finns inga bestämmelser om hur länge du kan ställa upp ditt motorfordon på samma plats. När det gäller tält anses gränsen gå vid något enstaka dygn. En husvagn eller husbil uppfattas förmodligen som mer störande än ett tält. Fråga därför alltid markägaren om lov.

expressen.se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.