Köra i England – Trafikregler i England

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbi Semester Storbritannien –  Trafikregler

Trafikföreskrifter i Storbritannien – Körinformation i Storbritannien

Information om trafikregler och vägval i England

I Storbritannien lämpar sig en hyrhusbil perfekt. Här kan du besöka små brittiska byar och städer. Storbritannien tillhör EU, men är inte med i Schengen-samarbetet. Det innebär att passen kontrolleras vid gränsen. Ett nationellt id-kort (det som beställs hos polisen) fungerar också som inresehandling. Från annat EU-land får varor för personligt bruk tas in moms- och tullfritt, om moms betalats i inköpslandet.Trafikregker i england

Tax-free
För varor inköpta utanför EU eller «tax-free» gäller 200 cigarretter eller 250 g tobak, 1 liter sprit eller 2 liter starkvin (15-22%), 4 liter lättvin och 16 liter öl. Samt andra varor till ett värde av 300 euro.

Runt om i Europa stöter man på särskilda trafikregler. Det extremaste exemplet hittar man i Storbritannien där man måste köra på vänster sida av vägen..

Vägnätet
Vägnätet Storbritannien har vänstertrafik. Avstånden anges i miles. 1 mile = 1 609 m. Kortare distanser mäts i yards (yds). 1 yard = 0,91 m.
Hög standard på motorvägar och motorleder. Däremot är landsvägar (A-roads) och mindre vägar (B-roads) ofta smala, kurviga och utan vägren. Många vägar kantas av snår och tät växtlighet. Räkna alltid med längre körtider än du tror. Väg- och trafikinformation på www.trafficengland.com eller www.highways.gov.uk. Skottland, Wales, Cornwall och Devon har en hel del vägar som är olämpliga att köra med husbil. Vägarna skyltas och är angivna på detaljerade campingkartor.Trafikföreskrifter-i-england

Väg och tunnelavgifter
Väg och tunnelavgifter förekommer på enstaka ställen, t.ex. på M6 norr om Birmingham. Betalning i betalstationer, kontant eller med kort. Ringvägen M25 runt London är avgiftsbelagd vid Dartfordtunneln/Queen Elizabeth Bridge. Avgiften (2015: GBP 2.50) betalas i förväg eller i efterhand i en Payzone-butik på samma sätt som trängselavgiften i London

Belysning
Halvljus / varselljus bör vara tänt dagtid, men det är inget krav.  Vid mörkerkörning måste strålkastarna vara omställda så att halvljuset inte bländar i vänstertrafik. Förr satte man svart tejp över den tårtbitsformade sektion av strålkastarglaset som styr ljuset mot höger.

Unika trafikregler i Storbritannien

 • Man får ej ringa eller skicka meddelanden på mobilen när man kör bil
 • I rondeller har trafik från höger företräde
 • Tutandet är förbjudet nattetid och i tätbebyggt område.
 • Trängselavgift i London
 • Föraren ansvarar för att samtliga passagerare använder bilbälte.
 • Använd varningsblinkers om du får stopp längs vägen. Sätt gärna även ut en varningstriangel, dock inte på motorvägar
 • Fotgängare har företräde vid övergångsställen (svarta och vita ränder på vägen)
 • Det finns hastighetskameror på alla sorters vägar

Böter
Polisen utdömer böter på plats och inkasserar dem av utländska bilförare. Kan man inte betala «immobiliseras» bilen så att den inte kan köras vidare


Hastighetsbegränsningar

För en vanlig husbilhyra:

 • Tätorter: 48 km/h
 • Landsbygden: 96 km/h
 • Motorväg: 112 km/h

Såvida inte vägskyltar indikerar en annan hastighet. Var noga med att titta på vägskyltarna som meddelar när hastigheterna ändras.

Bensinstationer
Bensinstationer är lätta att hitta och de allra flesta accepterar kreditkort. Om du ska köra på landsbygden så rekommenderar vi att du tankar upp bilen i förväg och planlägger din rutt. Bränsle heter «Petrol» i Storbritannien.

Fricamping Storbritannien
Fricamping är tillåten om markägaren lämnat tillstånd. Tillstånd krävs både på privat och allmän mark. Det är inte tillåtet att campa i områden som förvaltas av National Trust. Övernattning i husbil parkerad på väg, gata eller p-plats är oftast inte tillåten, men förekommer ändå. Fråga på turistbyrå eller polisstation vad som gäller lokalt.Motorhome-and-Camper-Rental-england

Elektricitet Storbritannien
Eluttagen har tre hål. För att ansluta svenska elapparater behövs en adapter. Till campingplatsernas elstolpar går det att ansluta den blå europakabeln utan adapter.

Lagar för barnsäkerhet och säkerhetsbälten
Enligt lagen måste alla som färdas i fordonet använda säkerhetsbälten:

 • Barn under 3 år och kortare än 135 cm måste alltid färdas i lämplig bilbarnstol, i förhållande till deras vikt och längd.

Räddningstjänsten
Ring polis Polis: 999 Ring ambulans Ambulans: 999 Ring brandkåren Brandkåren: 999

Stort utbud av husbilar. Rätt pris och kvalitet. Husbil är det idealiska fordonet för dig som vill upptäcka England. Flyg lågpris och hyr en husbil i England.

Sök Husbilar i England, Wales, Skottland och Irland. här!

Vår unika sökfunktion hjälper dig hitta billigast hyra husbil i England. Jämför nationella och internationella husbiluthyrningsleverantörer i England och hitta det billigaste set.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.