Husbil Australien

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbil Australien – Husbil semester Australien

Husbil Australien. Husbil semester Australien. Australien är en stor nation och att ta sig genom landet med hyr husbil är ett av de bästa sätten att transporteras då landet erbjuder många riktigt bra motorvägar.

Hyra husbil och få mer tid till de platser ni verkligen vill se.  Vägarna är bra och campingplatserna påminner  om resorter med pool och all annan möjlig komfort.  Australien är ett perfekt resmål för er som vill köra på egen hand och utforska saker i eget tempo. En husbil semester är vägen till individuella semesterupplevelser. Med husbilen som transportmedel upptäcker du ställen och stämningar som inte beskrivs i turistbroschyren.

Husbil Australien - Husbil semester Australien

Husbil Australien – Husbil semester Australien

Australien erbjuder mycket att se för husbil turister och med varje stad av helt egen karaktär. Brisbane och Guldkusten är ett måste att besöka för alla husbil turister som vill ha en trevlig stund. Sydney har sitt eget underverk i form av operahuset sida vid sida mot Harbour Bridge. Melbourne är den australiensiska staten Victorias huvudstad. Det är en mycket attraktiv stad. Här finns också vidsträckta parker och sjöar. Här finns världens andra största botaniska trädgård, efter Kew Gardens i London. Canberra, som är den 7 största staden i Australien, är också landets huvudstad. Det ligger nära sydöstra kust, i Australian Capital Territory. Perth ligger i västra Australien. Perth är världens mest isolerade storstad och avståndet till den närmaste storstaden Adelaide är ca. 200 mil! Om du vill uppleva den verkliga outbacken i Australien ska du besöka Northern Territory. Detta enorma område har allt från tropiska skogar i norr till det torra och röda ökenlandskapt mitt i landet. Australien ger dig tillfälle att upptäcka en massa saker du aldrig sett förr!

I Australien kör man på vänster sida av  vägen! Ta tid på dig att lära dig vanliga trafikregler  och lagar innan du kör i Australien så din husbil resa är säker och angenäm.  Trafikreglerna är ganska lika i hela Australien men se ändå till att du lär  känna de speciella trafikreglerna i den delen av Australien som du ska köra  husbil igenom.

Körkortet: Om du vill kunna köra husbil i Australien kan det vara en bra idé att ha med ett internationellt körkort. Om körkortet inte är på  engelska måste du har med dig en officiell översättning av körkortet och du  måste även skaffa ett internationellt körkort.

Husbil Australien

Husbil Australien

Hastighetsgränserna varierar, med i regel 50km/h eller 60km/h inne i städerna och 100km/h eller 110km/h på motorvägarna. Flera stater har ett system med vita skyltar som sätter hastighetsgränsen och gula skyltar med rekommenderad hastighet för en viss sträcka.

Campingplatserna håller generellt hög standard med många faciliteter, och de flesta har en bra belägenhet. Australiensarna själva är galna i att campa så det finns massvis av campingplatser. Priser för en natt med tillgång till el ligger på cirka 25 aus. dollar. Är campingen inte bemannad dygnet runt och du skulle anlända väldigt sent så finns det ofta en karta uppsatt på/vid receptionsdörren med nummer över lediga campingplatser.

Husbil lågsäsong är i maj/juni och högsäsong från mitten av december till slutet av januari. Mellan dessa perioder varierar priserna mycket.

Eftersom avstånden är långa är det viktigt att du försäkrar dig om att du har tillräckligt med bensin

Tidszoner
Australien har tre olika tidszoner: Eastern Standard Time (GMT +10), Central Australian Time (GMT+9,5) och Western Standard Time (GMT+8). De flesta stater har sommartid, med undantag för vissa stater som t.ex. Queensland.

Sök Husbilar i Australien här! 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.