På tide med en bobil? -Tips og råd til nybegynnere i campingverden.
Du har kanskje fundert i mange år og har nå endelig bestemt deg for å gjøre noe med saken, du skal kjøpe din første bobil. Men når man står der med sin splitter nye bobil, hva gjør man da? Denne lille artikkelen prøver å gi deg svaret på dette og hva man kan forvente seg av campinglivet som helhet.
Men la oss begynne i rett ende, hva gjør man med sin gamle ekstrabil som stort sett brukes om sommeren og nå blir mer eller mindre overflødig?
Som oftest får den ta opp plassen i innkjørselen frem til vinteren kommer, men vi foreslår heller at den med fordel kan brukes til å gjøre feriekassen større ved å selge den. Enten kan man legge den ut for salg eller på markedsplassen til den lokale avisen.
La oss si at feriekassen er fylt opp, da er det på tide å planlegge reisen. Om vi begynner med steder man kan besøke, så finnes det uendelig med muligheter i en bobil. Man kan bokstavelig talt besøke ikke bare hele landet, men også hele verden. Tar man seg ikke råd til å kjøpe enten en ny eller brukt bobil, er det gode muligheter for å leie bobil på Bobilportalen.no, der finnes det flere hundre bobiler i Norge som leies ut av private og bedrifter. På Bobilreiser.net finnes det en søkemotor som søker opp utleie bobiler i nesten hele verden, her får du meget god kundeservice.
Uansett hvor man beveger seg så finnes det enkelte ting som er kjekt å vite . På Bobilportal.no finnes det flere råd og tips for deg som skal reise med bobil. For eksempel er det mange som ikke bestiller campingplass eller bobilparkering i rett tid. Dette er en stor feil som mange gjør, muligheten for å få en bra plass på en campingplass er begrenset.
Man må huske på at mange campingplasser har gjester som kommer tilbake år etter år, disse har sin favorittplass som de bestiller hvert eneste år. Pass på å bestill de beste plassene i god tid før de forsvinner.
En annen feil mange gjør når de velger campingplass er å velge den første og «beste» campingplassen de finner. I artikkelen argumenterer vi for å gjøre grundig undersøkelse før campingferien starter. For eksempel vil enkelte campingplasser passer bedre for familier enn single og omvendt. Ulike campinger har ulike krav til lydnivå og alder.
En viktig detalj det er kjekt å vite om mange campingplasser i utlandet, spesielt Sverige og Danmark, er om disse er tilsluttet organisasjonen SCR som krever at man har deres campingkort. Campingkortet koster ca 150 kroner i året og inneholder blant annet en ulykkesforsikring og enkelte andre fordeler. Vil du lese mer eller bestille campingkortet så kan man bestille det via Camping.se
Til slutt vil jeg råde de som skal ut på sin første bobilferie/campingferie å våge å ta turen utenfor vanlige hovedveier og turistplassser. Det finnes mange flotte steder man kan oppdage og besøke. Vi hos Campingbil ønsker at alle våre lesere skal få muligheten til å oppdage sjeldne muligheter og plasser.