Pass och Visum Australien

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husbil Semester Australien – Pass och Visum

Pass och Visum Resa till Australien

Husbilsemester Australien

Till husbil semester i Australien måste du ha ett godkänt visum. Det är dock ganska enkelt att söka visum. Man gör det genom att fylla i ett formulär på nätet och man behöver inte skicka in sitt pass eller någon ansökningsblankett. Ditt visum är digitalt (ETA) och är kopplat till ditt pass. ETA står för Electronic Travel Authority, och man får inget bevis i sitt pass på att man har visum. När du ansöker om visum, registreras nödvändig information (passnummer, namn, födelsedatum, nationalitet och kön) i de australiska immigrationsmyndigheternas datorer.Till husbil semester ETA visum

Ett ETA-visum är giltigt i 12 månader och utfärdas som ett så kallat «multiple entry» visum. Dvs du får resa in i Australien flera gånger under dessa 12 månader, men du får max. vistas 3 månader åt gången i landet. Visumet är gratis, och du ansöker lätt om det på egen hand via den här länken:  Application for an eVisitor.

Ditt visum är kopplat till ditt pass via passnumret. Om du skulle få ett nytt pass måste du skaffa ett nytt visum för ditt nya pass. Varje resenär måste ha ett eget visum. Även barn av alla åldrar.

Visumet har vissa villkor som alla måste följa:

  • Du får inte stanna längre än tre månader per gång.
  • Du får inte påbörja någon utbildning eller kurs som varar längre än tre månader.
  • Du måste vara fri från tuberkulos när du reser in i Australien.
  • Du får inte ha dömts till fängelsestraff längre än 12 månader totalt, avtjänat eller inte, vid tiden för inresan till Australien.
  • Du får inte jobba medan du är i Australien. Begränsat volontärarbete för en kortare period kan accepteras

OBS Pass!
Gör du stopp i Asien skall passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst.
Gör du inte stopp i Asien skall passet vara giltigt i 3 månader efter hemkomst

Viktig information om visum till Australien
◾Se till att du stavar rätt när du ansöker om visum till Australien. Har du, liksom många svenskar, ett å, ä eller ö i ditt namn/efternamn är är det viktigt att skriva namnet så som det står i den maskinläsbara remsan längst ner på passets ID-sida. De svenska bokstäverna å blir aa, ä blir ae och ö blir oe.
◾Som förnamn (first name) skall du alltid skriva det första namnet som står i ditt pass oavsett vad ditt tilltalsnamn är.
◾Kolla så att ditt pass har tillräckligt lång giltighetstid. Många länder vill att passet ska vara giltigt minst 6 månader efter att man åker hem, det vill säga om du åker tillbaka till Sverige efter din resa i januari 2015 så ska passet vara giltigt till åtminstone juli 2015.
◾Om du skulle förnya ditt pass efter att ditt visum blivit beviljat så är det viktigt att kontakta immi.gov.au så de kan koppla ditt visum till ditt nya pass. Ditt visum är kopplat till ditt passnummer, inte personnumret.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.