Campingbil.net

Kjøp av brukt bobil

kjøp og salg av bobiler blir stadig mer populært

Brukt bobil? Sjekkliste og råd ved kjøp av bobil

Er du i ferd med å kjøpe bobil, men er usikker på hva du bør velge? 

Lei deg gjerne en bobil først for å kjenne på om livet på hjul passer for deg før du kjøper.

Kjøp av brukt bobil

Det er mulig å gjøre mange gode bruktkjøp, meld deg inn i en bobil interesseorganisasjon. Der får du medlemsblader, tips og råd fra folk med lang erfaring

Pris på brukte bobiler: Det finnes egentlig ingen listepris på brukte bobiler. Ved kontakt med forhandlere angående prisnivå på brukte bobiler blir man oftest henvist til priser på Finn.no.

Antall bobiler på Finn.no varierer fra 4500-8000, avhengig av årstid. Prisene varierer veldig etter årsmodell, type og kjørelengde.

Det er ca 50 000 bobiler i Norge. Hvis vi tar med bobiler tilsalgs på Finn.no, forhandlere og bobiler som er trekt fra markedet uten å bli solgt kan man se at omtrent 15-25 % av bobilene i Norge er tilsalgs. Husk derfor at det er kjøpers marked.

Vurder eget behov

Tenk nøye over hvordan dere ønsker å feriere, og om bobilen skal brukes hele året. En «vinterbil» er å anbefale om man tenker seg helårsbruk. Tenk også på lengde, en bobils lengde varierer fra 5,5 meter til 10 -12 meter.

Type bobil: Bybobil, Delintegrert, Integrert, Alkove.

Det er mange ulike prisklasser og størrelser og det er derfor viktig å sjekke at man har riktig førerkort til bobilstørrelsen!

Finn en planløsning man er fornøyd med, bruk litt tid på å vurdere hvilken løsning du ønsker og hvilke behov du har.

Hva er viktig for deg: Klimaanlegg bodel, Luftvarme, Gulvvarme, Frostfri vanntank, Frostfri spillvanntank, Cruisekontroll, Ryggekamera,

Type seng: Enkle senger, Queen bed/midtstilt seng, Fransk sidestilt, Alkove evt. med køyeseng,  senkeseng,

Sammenligne utstyr

To omtrent identiske bobiler kan ha en veldig stor forskjell i utstyr og dermed også verdi, alltid sammenligne utstyr. Her er en oversikt over noen ca. priser

Be alltid om Fukttest både ved kjøp fra private og forhandlere. Det er viktig å sjekke kjørelengden i håndboken og serviceheftet for hvor ofte bobilen har blitt vedlikeholdt. Sjekk også når registerreimen ble skiftet sist. En vanlig bobil kjører i gjennomsnitt 5000 til 7000 kilometer i året, men det kan variere veldig.

Kontrakt for kjøp av brukt bobil.

Kjøp av bobil. Tips

Bobil utstyr – Hva veier lasten i Bobilen?

Exit mobile version