Checklista husbilsuthyrningen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Checklista inför husbilsuthyrningen

Husbil hyrning. Vad som ingår i priset är olika för olika uthyrare. Men ofta ingår 100-250 mils fri körning. Den uthyrda husbilen är försäkrad, så om det händer något med bilen under semestern går det på försäkringen. Självrisken ligger ofta på 3 000-5 000 kronor.

motor home header 1

I högsäsong hamnar prislappen på mellan 8 000 och 14 000 kronor per vecka. Men på våren och hösten sjunker hyran med flera tusen och under vinterhalvåret kan en husbil gå för halva priset. Det är värt att prova husbil under lågsäsong. Då är det lite lugnare ute på vägarna.

Vad som klassas som personbil och får köras i samma hastighet som sådan och på B-körkort i Sverige, är inte nödvändigtvis vad som gäller i andra länder ute i Europa. Ha koll på vikten av ditt fordon och de regler som gäller i länderna längs din färdrutt.

Checklista

– Läs alltid villkoren, för att ta reda på dina skyldigheter och rättigheter om något skulle gå fel.
– Fråga om det är tillåtet att ta husbilen över gränsen. Se till att få ett skriftligt avtal på det.
– Ta reda på vad som gäller om du vill förlänga den bokade uthyrningstiden eller lämna tillbaka bilen i förtid.
– Tänk på att helförsäkringen inte täcker skador som du har förorsakat uppsåtligen eller grovt vårdslöst. Kontrollera hur mycket du måste betala i självrisk.
– Hör med uthyraren vad som gäller om husbilen går sönder. Kör inte till verkstaden utan samtycke av uthyraren. Ofta måste polisen tillkallas. Se till att få en kopia på polisrapporten respektive skaderapporten.
– Kontrollera bilen för eventuella fel och brister och se till att du får ett protokoll om detta.
– Kontrollera mätarställningen och se till att den antecknas i avtalet.

Källa: Konsument Europa.

 

 Hyra Husbil – allt ingår i priset

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.