Nya kvalitetsdäck

Nya kvalitetsdäck håller fordonet stabilt på vägen

Däck av låg kvalitet med reducerat slitdjup kan få din bil att glida i vått väder eller vid bromsning. Nya kvalitetsdäck håller fordonet stabilt på vägen, sparar bränsle och minskar buller och utsläpp.

Nya kvalitetsdäck håller fordonet stabilt på vägen

Nya kvalitetsdäck håller fordonet stabilt på vägen

Välja däck – leta efter etiketten

EU har infört ett märkningssystem (från den 1 november 2012) för att hjälpa konsumenterna att välja de bästa däcken när det gäller bränsleeffektivitet, våtgrepp och buller. Däck för personbilar och lätta nyttofordon måste ha en etikett på dem med produktinformation. För tunga fordonsdäck, kommer etiketten visas i tekniska dokument och på webbplatser.

Miljöfördelar

Drivmedelseffektiva däck – om används i stor utsträckning – kan spara uppskattningsvis 6,6 Mtoe (miljoner ton oljeekvivalenter) bränsle per år 2020. De kan också skära CO2-utsläppen med 4 miljoner ton per år, vilket motsvarar att ta bort 1,3 miljoner personbilar från EU: s vägar varje år.

Säkrare, tystare

Etiketterna kommer grade ett däck förmåga att bromsa på en våt väg. Presterande höga däck kan minska bromssträckan med flera meter.

Etiketter kommer också att ge information om vilka är de tystaste däcken.

Däck för husbilar

Däck är de enda delarna av husbil som är i kontakt med vägen. Säkerhet i acceleration, bromsning, styrning och kurvtagning alla är beroende av ett relativt litet område av vägkontakt.

Det är därför av största vikt att däcken ska hållas i gott skick vid alla tidpunkter och att när det är dags att ändra dem rätt ersättare är monterade. De ursprungliga däck för en husbil bestäms av gemensamt samråd mellan fordonet och däcktillverkare och ta hänsyn till alla aspekter av verksamheten.

Det rekommenderas att förändringar i däckstorlek eller typ inte bör göras utan att rådgöra med husbil eller däcktillverkare, som effekten på husbil hantering, säkerhet och godkännanden måste beaktas. I vissa andra europeiska länder är det olagligt att använda utbyten som skiljer sig i vissa avseenden (t ex storlek, belastning och hastighet betyg) från däcket monteras ursprungligen av fordonstillverkaren.

Husbildelar till husbilar

Bildelar till bilar gör ofta ett stort hål i plånboken. Slitdelarna måste oundvikligen repareras efter några år och det avser ofta höga utgifter. Bildelar till bra priser på webbutik, online bildelar är inte bara snabb, utan på 123bildelar.se är priserna riktigt bra. Reservdelar behöver inte vara dyra.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.