Nyregistreringarna av husbilar ökade kraftigt

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Nyregistrerade husbilar ökat med 14 procent

Försäljningen av husbilar i Sverige är på väg mot nya rekord

Nyregistreringarna av husbilar ökade kraftigt i december medan husvagnarna minskade något. I december 2013 registrerades 158 husbilar medan det i december 2014 registrerades 215 stycken. Det innebär en ökning med 36,1 procent.
Husvagnarna minskade däremot från 76 till 71 vilket ger en procentuell minskning på 6,6 procent.nya husbilar

Försäljningen av husbilar i Sverige är på väg mot nya rekord. Branschen fortsätter att se positivt på framtiden och tror på en fortsatt ökning under 2015. Det visar en färsk undersökning som Elmia Husvagn Husbil låtit göra.

2014 års försäljning av husvagnar och husbilar har haft en stark utveckling. Hittills i år har antalet nyregistrerade husbilar ökat med drygt 14 procent, jämfört med samma period under 2013. Och branschen spår att försäljningssiffrorna kommer att ligga kvar på samma höga nivå även under 2015.
Sju av tio återförsäljare tror på ett oförändrat läge under 2015. Tre av tio spår en marginell ökning. Faktorer som påverkar försäljningen är det allmänna konjunkturläget samt ränteläget. Flera återförsäljare tror att modernare husbilar och husvagnar samt fler ställplatser på attraktivare områden skulle kunna påverka försäljningen positivt.

husbilhusvagn.se

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.