Campingbil.net

500 mulige bobilparkeringer

Bestill Bobilboka

Bestill Bobilboka

Lister opp 500 mulige bobilparkeringer

Forfatterne av Bobilboka, Tor Henriksen og Alf B. Godager, gleder seg over sterk vekst i listene over bobilparkeringer og lovlige tømmesteder.

Bestill Bobilboka her!

-Nesten utrolig, sier forfatterne Alf B. Godager og Tor Henriksen. I løpet av første sesong har antall bobilparkeringer på nettsiden til Bobilboka, steget fra 280 til over 500. Og listen over lovlige tømmesteder har øket fra 255 til 430. – Kjøperne har meldt seg jevn og trutt med tips om nye steder, vi er glad for at de aller fleste har GPS-koordinater i to formater, tilføyer Henriksen.

– Kvaliteten på bobilparkeringene varierer selvsagt sterkt. Det er alt fra etablerte bobilhavner med alle bekvemmeligheter a la Lillesand og Sandefjord til nedlagte vegsløyfer der det er mulig å stå, men helt uten service. Dessuten mange bobilvennlige parkeringsplasser, småbåthavner, bondegårder og serveringssteder. Det er en stadig økning av fullservice bobilparkeringer, men også mange plasser som bærer preg av å være lesernes spesielle jordbærsteder. I alt er det flere enn 100 steder med full service, sier Godager.

Henriksen legger til at mange forteller om båthavner, både kommunale og foreningshavner, der det er mulig å stå i eller nær havna. Men båtforeningene reagerer ulikt på bobilstene. – Noen ønsker oss velkommen og åpner gjestehavn-tilbudet for oss. De innser at de kan få kjærkomne inntekter til havna fra oss. Andre har forbud mot camping i på foreningsområdet og har ingen ønsker om å gjøre om på vedtektene sine. Den siste og kanskje største gruppen er de båtforeningene som ikke har en avklart holdning til bobilistene, sier han: – Og da er det jo fritt fram for å spørre.

-Jeg syns det var hyggelig å høre fra havnesjefen i Kragerø at bobilfolket er hjertelig velkomne til å benytte servicetilbudet i de kommunale gjestehavnene der, tilføyer Godager.

Han syns det er rart at mange turistkontor ikke har oppdaget at bobilturistene kanskje er den gruppen gjester som legger igjen mest penger når de er på besøk. Faktisk mer enn folk på cruise:

– Det er underlig at profesjonelle i turistbransjen ikke har oppdaget at bobilfolket ofte har andre prioriteringer enn fastliggende campingvogneiere. Staben på mange turistkontorer forstår ikke at de fleste bobilistene på tur unngår å nattparkere på campingplasser, og at de heller drar videre til neste kommune enn å sove på det de oppfatter som en rådyr campingplass.

Men noen campingplasseiere forstår faktisk det. De tilbyr rimeligere overnatting til folk som kommer sent og drar tidlig, fastslår Henriksen.

Bestill Bobilboka her!

Annonse:
Exit mobile version