Bobilferie Australia tips – kjøre selv Australia

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Kjøre selv ferie i Australia

Bobil Ferie i Australia

Australia er kjent for sine lange strender og enorme bølger som tiltrekker seg dristige surfere fra hele verden. Men det store landet er mer enn surfing og bading. Bobilferie Australia. Å kjøre rundt Australia i bobil har mange fordeler. Hele Australia ligger foran deg og det er bare å kjøre dit du ønsker. Sydney Australia i bobil
Naturen er unik og er ikke lik noe annet sted på jorden. På en bobilferie i få du oppleve det røde landet dekket av rødt støv og røde klipper som gir en helt spesiell bakgrunn av solen. Kulturen og tradisjonene er flere tusen år gamle. Aboriginal kultur lever stadig videre, noe vi alle kan lære noe av.
Sydney er hovedstaden i den australske delstaten New South Wales, har et varmt og solrikt klima året rundt, og et utall av attraksjoner å tilby sine besøkende. Sydney er en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Bondi Beach, en halvtime unna sentrum.
Planlegg din australske bobilferien grundig på forhånd, slik at ingenting blir oversett. Bestem hvor du vil reise, og hva slags ting du ønsker å se.
Visum
Norske borgere må ha elektronisk visum for kortere opphold i Australia. Visum fås gjennom reisebyrå eller på internett. Visum er gyldig for opphold inntil tre måneder av gangen innenfor en 12 måneders periode.
Vaksine og helse
Det er ikke nødvendig med spesielle vaksiner for opphold i Australia. Som norsk turist har du rett til akutt helsehjelp fra det offentlige helsevesen i Australia.
Geografi
Australia er et av verdens flateste land. Landets høyeste punkt er 2229 meter (Mt. Kosciusko) og det laveste punkt 15 meter (Lake Eyre). Ellers består landet primært av store flate sletter. De tettest befolkede områdene finner man på slettene i øst, sørøst og sørvest.
Klima i Australia
Australia er et stort land med varierte klimatiske forhold. Grovt sett kan landes deles inn i tre klimasoner: Tropisk i nord, subtropisk midt i og temperert helt i sør. Men variasjonene er store. Klimaet i desse delane av landet er som ein miniversjon av resten av landet med maritimt klima på kysten og tørt klima i dei indre områda. Sydney og Melbourne har mykje fint vêr. Vinteren her er som regel kjølig, men sjeldan veldig kald. Det har enno ikkje vore frost i Sydney (men det kom snø her i 1836), og i Melbourne er det berre sjeldan frost i dei høgareliggande områda. Canberra ligg om lag 570 meter opp i Great Dividing Range, og her kan det vere frost om morgonen og snø ein gong og to i året. Australia i bobil klima
Over 1500 m over havet ligg som regel snøen i fleire månadar om vinteren. Om sommaren er det meir variasjon i vêret mellom dei indre områda med svært høge temperaturar og det alltid kalde Sørishavet. Frå seint på våren til tidleg på hausten har ein ofte torevêr på kysten frå Sydney til Brisbane.
Bobilkjøring i Australia
Leie bobil er billig etter norsk målestokk, og det samme er bensinen .Australia har et utrolig godt utbygd transportnett. Det er venstrekjøring i Australia, det at kjørende på veier og gater holder til venstre for møtende trafikk og foretar forbikjøring av forankjørende på høyre side, i motsetning til reglene for høyrekjøring.Husk også bilbelte i bobilen. Merk at hiking er forbudt i enkelte state. En ting man må passe seg for er at Kenguruene spiser i soloppgang og solnedgang.camper Australia i bobil

Bobil Camping
Du kan finne campingplasser til bobil i stort sett alle byene i Australia, helt ned til de virkelig små byene med få innbyggere. Det kan være forskjell i kvalitetet på plassene, men som hovedregel holder de alle en god standard. Informasjon om campingplasser kan fås på alle større turistsentre i landet.

Søk og bestill bobilferien i Australia på en av verdens første og største bobilutleie- søkemotorer. Mange ulike bobilmodeller og prisklasser er tilgjengelige.

Når du ønsker å leie bobil må du alltid registrere kredittkort ved bestilling. Det blir ikke trukket depositum for leie før det er bekreftet at bobilen er ledig og at du godkjenner bestillingen.
Husk! Etterspørselen etter bobil er stor om sommeren i Australia, så sørg for at du planlegger turen i god tid og bestiller din bobil tidlig for å få en god rabatt.
 
Tidsforskjellen mellom Norge og Australia varierer alt etter om Norge har sommer- eller vintertid, og hvor i Australia man oppholder seg:
Nordøst/sørøst, som dekker statene ATC, NSW, QLD, TAS, VIC:
Sommertid (oktober–mars) + 10 timer
Vintertid (mars–oktober) + 8 timer
Queensland har ikke sommertid, dvs. tidsforskjellen er + 9 timer fra oktober til mars og + 8 timer fra mars til oktober.
Sentral, som dekker statene NT og SA:
Sommertid (oktober–mars) + 9,5 timer
Vintertid (mars–oktober) + 7,5 timer
Northern Territory har ikke sommertid, dvs. tidsforskjellen er + 7,5 timer fra oktober til mars og + 6,5 timer fra mars til oktober
Vest, som dekker staten WA:
Sommertid (oktober–mars) + 8 timer
Vintertid (mars–oktober) + 6 timer

  1 kommentar til “Bobilferie Australia tips – kjøre selv Australia

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.