Leie bobiler og luksusbiler

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Leie bobiler og luksusbiler i ferien.

Flere leier bobiler og luksusbiler i ferien – Spania og Italia er de mest populære landene å leie bil i.

Leie bobiler og luksusbiler

Leie bobiler og luksusbiler

Nordmenns interesse for å leie bil i ferien øker og mest øker utleie av luksusbiler. Å leie en Porsche eller Maserati sees som en opplevelse i seg selv på reisen. I følge Tickets Respons Analyse-undersøkelse vil 8 av 10 nordmenn leie personbil i ferien.

Nordmenn går mot trenden i øvrige Europa og leier både større og dyrere bilmodeller med høyere leiepriser. Det har blitt mer populært å leie bil i ferien, og luksusbiler er det segmentet som har størst økning. Det å leie for eksempel en Proche 911 koster rundt 3100 kroner per dag i Tyskland.

– De som leier luksusbiler mener det er verdt pengene da dette blir en del av opplevelsen på reisen. Interessen har økt for å leie for eksempel en Porsche 911 og kjøre på autobahn i Tyskland eller for å leie kabrioleter som Maserati Grand Sport eller Audi A5 på den franske rivieraen, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Leie bobil i utlandet her.

Mange ønsker en aktiv ferie

At interessen for å leie personbil på reisen øker har sammenheng med den allmenne trenden om at man ønsker en aktiv ferie med mange ulike opplevelser, de mest populære landene å leie bil i er Spania, etterfulgt av Italia og USA.

– Spania er fortsatt det mest populære landet å leie bil. Spania er sommerens mest populære reisemål samtidig som det er billig å leie bil der. Det er også mange fine utfluktssteder, som gjør det populært å leie bil, sier Wolff Andresen.

Mange ønsker å oppleve flere destinasjoner

Stadig flere reiser til USA til byer som for eksempel Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Miami og Orlando. USA er svært bilvennlig og mange kombinerer flere av de populære byene på USA-reisen ved å benytte seg av leiebil.

– Å reise til USA er en drøm for mange og de som oppfyller den vil gjerne leie bil og reise rundt i det bilvennlige landet. Økningen i antall reisende til USA er med på å øke interessen for leiebil i ferien, sier Wolff Andresen.

Fem på topp – her leier vi helst bil og bobil

1. Spania

2. Italia

3. USA

4. Frankrike

5. Sverige

Kjøretøy nordmenn foretrekker å leie på utenlandsferien

1.Bil (77 prosent)

2.Sykkel (31 prosent)

3.Kabriolet (19 prosent)

4.Vespa (15 prosent)

5.Jeep (14 prosent)

6.Motorsykkel (8 prosent)

7.Bobil (7 prosent)

8.Campingvogn (1 prosent)

9.Ingen av de overnevnte (8 prosent)

Kilde: Reisebyrået Tickets Respons Analyse- undersøkelse, som er riksrepresentativ og har 1038 respondenter.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.