Ta en dekksjekk før vinterferien!

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Ta en dekksjekk før vinterferien!

Hvordan står det til med piggdekkene nå på tampen av vinteren? Ta en dekksjekk og kjør trygt i vinterferien!

Ta en dekksjekk før vinterferien!

Ta en dekksjekk før vinterferien!

Er du en av de som pakker bilen full av barn og skiutstyr og setter kursen til fjells i vinterferien? I februar skifter føret raskt fra tørr asfalt til speilblank is.

– Sjekk lufttrykk og mønsterdybde før du drar på ferie, og pass på at farten passer forholdene. På isete vei er bremsestrekningen omkring åtte ganger så lang som på tørr asfalt, sier salgssjef Frode Abrahamsen i Michelin Norge. Dekkene er bilens eneste kontaktpunkt med veien og dermed en av dine viktigste sikkerhetsfaktorer i ferietrafikken.

Annonse:

Her er Michelins feriesjekk for vinterdekkene:

  • Kontroller at du har riktig lufttrykk
    Er lufttrykket i dekkene for lavt, får tungt lastede feriebiler dårlige veiegenskaper og øker drivstofforbruket, og dekkene slites betydelig raskere enn normalt. I følge en undersøkelse utført av Michelin kjører om lag en av tre norske biler med for lavt trykk i minst ett dekk. Med full last skal du bruke det høyeste trykket som oppgitt i instruksjonsboken. Ikke tro du kan se på dekket om lufttrykket er lavt.
  • Sjekk at hjulene sitter fast! Faktisk glemmer mange å sjekke at hjulmutre eller -bolter er skikkelig skrudd til. I følge en undersøkelsen fra 2009 kan så mange som hver fjerde bilfører kjøre på hjul som kan løsne.
  • Kontroller dekkenes mønsterdybde
    Nå i februar har vinterdekkene gått en stund – hvordan står det til med dekkmønsteret? Loven krever minst 3 millimeters mønsterdybde , men et par millimeter mer anbefales fordi det gir en betydelig kortere bremsestrekning og bedre grep på snø.
  • Kontroller piggene om du kjører med piggdekk
    Piggene bør stikke ut 1-2 millimeter og det bør ikke mangle for mange av dem. Slitte eller for få pigger svekker dekkets veiegenskaper. Slitte pigger kan du fortsatt høre inne i bilen, men grepet de gir er svært dårlig.
  • Plasser de beste dekkene bak
    Ved å plassere dekkene med best mønsterdybde bak reduserer du faren for å miste kontrollen ved at bilens bakdel slenger ut i en sving. Med bedre grep på bakakselen er det lettere å kontrollere og styre bilen i en sving ved å redusere farten og dreie rattet i samme retning som kurven.
  • Lovgivning for vinterdekk
    Både i Norge og Sverige kreves det vinterdekk på vinterførte i vintermånedene. I Finland kreves vinterdekk t.o.m. siste februar uansett føre. Skal du dra helt til Alpene, så tenk på at piggdekk er forbudt i Tyskland.
    Kilde: Michelin Norden 
    Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.